П’ятниця, 19 Квітня, 2024
ГоловнаДачаМісячний посівний календар дачника на тиждень із 15 по 21 травня

Місячний посівний календар дачника на тиждень із 15 по 21 травня

Этот материал также доступен на русском языке
Якими роботами можна зайнятися в саду та на городі цього тижня, щоб бути з урожаєм овочів та фруктів.

15 травня. Сприятливий день. Вдалою буде висадка розсади огірків, помідорів перцю та всіх видів капусти. Посів у відкритий ґрунт кабачків, гарбуза, селери, картоплі. Можна поливати та підгодовувати рослини, але дуже помірковано. У саду можна садити смородину, малину, ожину та аґрус.

16-18 травня. Не надто врожайні дні. Але вирізкою сухих та хворих гілок, а також обробкою рослин проти хвороб та шкідників можна зайнятися.

19 травня. Молодий місяць. Не дуже сприятливий день. Бажано відкласти роботи в саду та на городі на більш вдалий за місячним календарем час. Єдине, що можна зробити, — розпушити ґрунт, перекопати грядки, прополоти бур’яни та підрізати на рослинах сухі гілки.

20-21 травня. Сприятливий день. Можна зайнятися посадкою овочів з довгим стеблом – дині, кавунів, гарбуза, гороху, квасолі, полуниці. Загалом – дуже врожайні дні для посіву будь-яких культур, а також будь-яких дерев та квітів. Можна обрізати гілки, пасинкувати та щепити рослини, білити дерева. А ось пересаджувати цибулинні рослини не рекомендується.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, чим підгодувати картоплю під час цвітіння, щоб отримати великі бульби.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні