Четвер, 25 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниЯке сьогодні свято: 19 травня – Всесвітній день сімейного лікаря та Йова...

Яке сьогодні свято: 19 травня – Всесвітній день сімейного лікаря та Йова Багатостраждального

Этот материал также доступен на русском языке
19 травня 2023 року – п'ятниця. 139 день року. Сьогодні відзначають Всесвітній день сімейного лікаря, День блокноту, Всесвітній день боротьби із запальними захворюваннями кишківника. Також цього дня святкує свій день народження Кубик Рубіка.

19 травня – Всесвітній день сімейного лікаря почали святкувати, починаючи з 2011 року. Це свято було встановлене завдяки Всесвітній організації сімейних лікарів (WONCA). Мета свята – підкреслити особливу роль сімейної медицини та сімейного лікаря для здоров’я населення.

Україна приєдналася до ініціативи святкувати День сімейного лікаря пізніше, у 2016 році.

Більшість проблем із здоров’ям вирішуються сьогодні під час візиту до сімейного лікаря. Такі фахівці супроводжують людину все її життя – від народження і до поважного віку, а тому володіють усією інформацією про стан їхнього здоров’я.

А ще 19 травня – Всесвітній день боротьби із запальними захворюваннями кишечника. Почала подію Європейська асоціація хворих на виразковий коліт і хворобу Крона. Головні символи дати – фіолетовий колір та фіолетова стрічка. Головна мета дня – привернути увагу людей до цих захворювань та їхньої небезпеки.

Також 19 травня – День народження “Кубіка Рубіка”. Саме цього дня 1974 року угорський скульптор Ерне Рубік вигадав цікаву механічну головоломку, якою зараз захоплюються у всьому світі.

Яке церковне свято 19 травня?

19 травня православні вшановують пам’ять Йова Багатостраждального. Він був відомою благочестивою людиною старозавітного часу. Жив у часи Мойсея і мав велику родину. Одного разу в життя його втрутився Диявол і позбавив всього, що було в Іова, а потім вразив його страшною хворобою.

Дружина його в цей час багато працювала і скаржилася на випробування, але Йов казав їй, що Бог не дає того, що люди не можуть винести і треба бути вдячними. Господь нагородив Йова за віру і повернув йому все втрачене з лишком. З того часу Йов прожив ще 140 років і став прообразом Христа

Народні прикмети на 19 травня

  • З ранку ясна погода – буде гарний урожай огірків.
  • Вранці багато роси – буде хороша погода, а якщо її немає – ждіть дощу.
  • Весело співають птахи – до хорошої погоди найближчими днями.

Що не можна робити на Йова Багатостраждального

Цього дня не можна лінуватися, особливо важливо витратити час на роботу із землею.

 

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні