Вівторок, 16 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниУ Генштабі розповіли про реальну ситуацію на фронті і де окупанти йдуть...

У Генштабі розповіли про реальну ситуацію на фронті і де окупанти йдуть у наступ

Этот материал также доступен на русском языке
Противник продовжує зосереджувати основні зусилля на веденні наступальних дій на Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському напрямах – відбито близько 50 атак окупантів. В епіцентрі бойових дій залишаються Бахмут та Мар'їнка, наші захисники тримають оборону.

Минулої доби противник завдав 8 ракетних, 49 авіаційних ударів і здійснив 82 обстріли з реактивних систем залпового вогню.

Постраждали мирні люди, зруйновані та пошкоджені приватні житлові будинки та інша цивільна інфраструктура. Імовірність подальших ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається високою.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна ситуація істотних змін не зазнала.

На Сіверському та Слобожанському напрямках ворог завдав авіаударів по Іванівці, Леонівці, Бучкам Чернігівської області та Зноб-Трубчевській на Сумщині. Здійснив мінометні та артилерійські обстріли населених пунктів Стара Гута, Баранівка, Толстодубове, Бачевськ, Ходине, Волфіні Сумської області, а також Червона Зоря, Уди, Ветеринарне, Гранів, Козача Лопань, Гоптівка, Глибоке, Лук’яниця, Нек.

На Куп’янському напрямку артилерійські та мінометні обстріли противника зазнали Бологівка, Червоне Перше, Фіголовка, Новомлинськ, Дворічна, Лиман Перший, Піщане та Стельмахівка Харківської області.

На Лиманському напрямі противник наступальних дій не робив. Артилерійські обстріли зазнали Макіївка Луганської області та Невське, Ямполівка, Білогорівка, Верхньокам’янське та Спірне в Донецькій області.

На Бахмутському напрямку ворог продовжує вести наступальні дії. Тривають бої у місті Бахмут. Безуспішно окупанти атакували у напрямку Григорівки, Івановського та Нью-Йорка. Від ворожих обстрілів постраждали Васюківка, Міньківка, Оріхово-Василівка, Маркове, Григорівка, Бахмут, Іванівське, Годинник Яр, Костянтинівка, Краматорськ, Слов’янськ, Олександро-Шультине, Південне, Торецьке, Північне та Нью-Йорк Донецької області.

На Авдіївському напрямку противник вів наступальні дії в районі Авдіївки, успіху не мав.

Обстріляв Орлівку, Ластівчине, Авдіївку, Тонечко, Карлівку, Нетайлове та Первомайське Донецької області.

На Мар’їнському напрямі минулої доби наші воїни відбили атаки в районі Мар’їнки.

Ворожі обстріли зазнали також Курахове, Георгіївка, Перемога, Єлизаветівка, Катеринівка та Новомихайлівка Донецької області.

На Шахтарському напрямку минулої доби ворог наступальних дій не проводив. Обстріляв Шахтарське, Пречистівку та Вугледар на Донеччині.

На Запорізькому та Херсонському напрямах противник обороняється. Обстріляв понад 40 населених пунктів. Серед них – Бурлацьке, Времівка, Новосілка, Зелене поле, Новопілля Донецької області; Ольгівське, Малинівка, Гуляйполе, Залізничне, Гуляйпільське, Білогір’я, Мала Токмачка, Малі Щербаки, Кам’янське та Степногірськ Запорізької області; Нікополь – Дніпропетровській; Золота Балка, Дудчани, Веселе, Дніпровське, Кізоміс Херсонської області та місто Херсон.

Українських громадян, які відмовилися від отримання російського паспорта, окупанти у місті Старобільську примусово виселяють із власних будинків.

Зазвичай у квартиру приходять не більше двох разів. Втретє людей та їхні речі насильно викидають на вулицю. Окупантів не зупиняє навіть той факт, що у будинку можуть мешкати неповнолітні діти. Після виселення такі громадяни потрапляють до фільтраційних пунктів, а їхнє житло віддають військовослужбовцям російської окупаційної армії під заселення.

Авіація Сил оборони за добу завдала 10 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки противника.

Також збиті 5 ворожих БпЛА типу Shahed-136/131, 2 БпЛА типу Zala, 1 Орлан-10, 1 Куб та 1 БпЛА типу Ланцет. Підрозділи ракетних військ та артилерії протягом доби вразили 5 районів зосередження озброєння та військової техніки, 3 склади боєприпасів та паливно-мастильних матеріалів, 1 засіб протиповітряної оборони та ще 5 важливих цілей противника.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні