Четвер, 28 Березня, 2024
ГоловнаНовини19 квітня – мученика Євтихія: що не можна робити у цей день

19 квітня – мученика Євтихія: що не можна робити у цей день

Этот материал также доступен на русском языке
19 квітня 2023 року – середа. Цього дня у світі відзначають свята проліска, а православні вшановують пам'ять мученика Євтихія.

День проліска

Це свято було засноване в Англії у 1984 році.

Загалом у світі, залежно від кліматичної зони, проліски зацвітають від січня до квітня. У Великій Британії їхнє цвітіння припадає на середину квітня, тому це свято було приурочене до цього періоду – початку весни та теплих сонячних днів, а сьогодні стало улюбленим і в інших країнах. У нас в Україні проліски зацвітають іноді навіть у лютому, щойно зійде сніг. Найчастіше цвітіння спостерігається у березні – на початку квітня.

День поезії та творчого мислення

19 квітня – День поезії та творчого мислення. Він об’єднує всіх людей, які можуть назвати себе творчими особистостями, а також нагадує, що духовне та поетичне виховання є дуже важливим у нашому житті.

Яке церковне свято відзначають 19 квітня

Православна церква 19 квітня вшановує мученика Євтихія. Він займався зціленням людей і запам’ятався неймовірними чудесами. У цей час наші предки зверталися до нього з молитвами, щоб їхні близькі були здоровими.

Прикмети на 19 квітня

  • Якщо качки гніздяться у місцях, де багато води – влітку буде посуха.
  • Якщо на землю спускається туман – до кінця квітня буде суха погода.
  • Вітрена погода 19 квітня – буде поганий урожай.

Що не можна робити 19 квітня

Православна церква сьогодні категорично забороняє веселитися та влаштовувати галасливі гуляння. Також небажано полювати, ловити рибу, забивати худобу.

Що можна робити 19 квітня

Віруючим сьогодні слід дотримуватися всіх церковних канонів, читати молитви і ходити до храмів. Також ви можете допомагати грошима, речами, вчинками – так, як можете, заради благополуччя.

19 квітня не заборонено працювати у саду, сіяти насіння чи готувати грядки.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні