Четвер, 25 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниУ Генштабі повідомили, де противник іде у наступ, а де – обороняється...

У Генштабі повідомили, де противник іде у наступ, а де – обороняється – зведення на ранок 24 березня

Этот материал также доступен на русском языке
Противник зосереджує основні зусилля на веденні наступальних дій на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському, Мар'їнському та Шахтарському напрямах. Завдяки професійним та злагодженим діям, наші захисники відбили на них понад 79 атак противника.

Минулої доби російські окупанти завдали 37 авіаційних і 4 ракетних ударів, один з яких – по Краматорську. Також ворог здійснив 82 обстріли із реактивних систем залпового вогню. Імовірність завдання ракетних ударів залишається досить високою по всій території України.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках оперативна ситуація без істотних змін.

Російська федерація продовжує зберігати військову присутність біля республіки Білорусь. Проте формувань наступальних угруповань не виявлено. Ворог обстріляв з мінометів та ствольної артилерії понад 20 районів населених пунктів.

На Куп’янському та Лиманському напрямках протягом попередньої доби ворог обстріляв з артилерії райони Гряниківки, Куп’янська, Крохмального, Табаївки та Тернів Харківської області; Новоселівського, Стельмахівки, Макіївки, Невського, Піщаного та Білогорівки в Луганській області, а також Григорівки, Верхньокам’янського та Спірного Донецької області.

На Бахмутському напрямі ворог не припиняв штурм Бахмута. Саме в районі цього міста сталося найбільше бойових зіткнень на вказаному напрямку за минулу добу. Також були відбиті атаки противника в районах населених пунктів Оріхово-Василівка, Богданівка та Предтечі Донецької області. Ворог обстрілював Васюківку, Міньківку, Оріхово-Василівку, Григорівку, Богданівку, Бахмут, Іванівське, Предтечине, Залізне, Північне та Нью-Йорк у Донецькій області. Загалом від таких злочинних дій окупантів постраждало понад 15 населених пунктів.

На Авдіївському, Мар’їнському та Шахтарському напрямах противник здійснив безуспішні наступальні дії у напрямку населених пунктів Новокалинове, Новобахмутівка, Степове, Авдіївка, Північне, Першотравневе, Мар’їнка та Новомихайлівка Донецької області. Численним ворожим обстрілам зазнали, зокрема, Новокалинове, Новобахмутівка, Степове, Кам’янка, Авдіївка, Нетайлове, Ласточкине, Красногорівка, Георгіївка, Мар’їнка, Вугледар, Велика Новосілка, Орлівка, Новомихайлівка та Пречистівка Донецької області.

На Запорізькому та Херсонському напрямах противник продовжує оборонятися. Одночасно з цим здійснював інтенсивні обстріли, зокрема Ольговського, Малинівки, Червоного, Гуляйполя, Залізничного, Чарівного, Білогір’я, Малої Токмачки, Новоданилівки, Орєхова, Новоандріївки, Степового та Кам’янського Запорізької області; Червоного Маяка, Берислава, Львова, Новотягинки, Антонівки та міста Херсон.

Через значні втрати, які окупанти зазнають щодня, противником прийнято рішення про збільшення кількості ліжко-місць у наявних шпиталях, що функціонують на тимчасово захопленій території Луганської області.

Зокрема, в населеному пункті Троїцьке, кількість ліжко-місць військового шпиталю збільшена вдвічі, з 200 до 400. Водночас усі поранені особи офіцерського складу були евакуйовані на територію російської федерації гелікоптерами в період з 17 по 18 березня.

Зазначається збільшення смертності серед поранених загарбників у період з 17 по 21 березня, у зв’язку із збільшенням кількості отримання тяжких поранень та неякісним медичним забезпеченням, зокрема, через недостатньо професійний медичний персонал.

Українська авіація минулої доби завдала 12 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів.

Також наші захисники збили дві керовані авіаційні ракети Х-59 та 4 БПЛА різних типів.

Підрозділи ракетних військ та артилерії, в той же час, вразили пункт управління, район зосередження живої сили, озброєння та військової техніки противника, зенітно-ракетний комплекс та 2 склади паливно-мастильних матеріалів.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні