Середа, 17 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниГенштаб назвав п'ять напрямків, які штурмують окупанти: ситуація на фронті на ранок...

Генштаб назвав п’ять напрямків, які штурмують окупанти: ситуація на фронті на ранок 17 березня

Этот материал также доступен на русском языке
Почалася триста вісімдесят сьома доба російського широкомасштабного вторгнення. Російська федерація не відмовляється від своїх намірів щодо окупації України, продовжує вести наступальні дії, не зважаючи на втрати. Основні зусилля противник зосереджує на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському, Мар'їнському та Шахтарському напрямах.

Минулої доби ворог здійснив на них понад 70 атак.

Минулої доби противник завдав 5 ракетних і 18 авіаційних ударів, а також здійснив 73 обстріли з реактивних систем залпового вогню. Внаслідок чергового обстрілу Костянтинівки на Донеччині поранено 6 громадян, пошкоджено понад 20 будинків, школу та інші об’єкти цивільної інфраструктури.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках оперативна ситуація без істотних змін, формування наступальних угруповань ворога не виявлено.

На полігонах республіки Білорусь йде підготовка підрозділів російських окупаційних військ. Ворог продовжує обстрілювати прикордонні населені пункти.

На Куп’янському та Лиманському напрямах противник намагається прорвати оборону наших військ.

Вів безуспішні наступальні дії в районах населених пунктів Гряниківка, Кремінна, Кузьмине, Верхньокам’яне та Спірне. Здійснивши артилерійські обстріли районів населених пунктів Дворічна, Гряниківка, Крохмальне Харківської області; Новоселівське, Невське та Білогорівка – Луганської та Спірне та Роздолівка Донецької області.

На Бахмутському напрямку противник не залишає спроб штурмувати місто Бахмут. Відбито чисельні атаки противника в районах населених пунктів Оріхово-Василівка, Бахмут, Іванівське та Григорівка. Обстріляли понад 15 населених пунктів поблизу лінії зіткнення. Серед них – Васюківка, Желєзнянське, Оріхово-Василівка, Григорівка, Новомаркове, Бахмут, Іванівське, Годинник Яр, Предтечі та Олександро-Шультине Донецької області.

На Авдіївському, Мар’їнському та Шахтарському напрямах противник здійснив безуспішні наступальні дії в районах населених пунктів Кам’янка, Авдіївка, Першотравневе, Невельське та Мар’їнка. На вказаній ділянці фронту минулої доби найбільше атак ворог здійснив у районі Мар’їнки – 12. Усі відбиті. Обстріляно понад 20 населених пунктів, зокрема Парасковіївка, Новобахмутівка, Авдіївка, Орлівка, Тонечко, Північне, Першотравневе, Нетайлове, Мар’їнка, Перемога, Новомихайлівка та Вугледар Донецької області.

На Запорізькому та Херсонському напрямах противник веде оборонні дії. Обстріляв, зокрема, Червоне, Чарівне, Новоданилівка, Преображенка, Степове та Новосілка Запорізької області; Михайлівка, Новоолександрівка, Качкарівка, Мілове, Одрадокам’янка, Миколаївка Херсонської області та місто Херсон.

Триває примусова паспортизація населення території Запорізької області.

Зокрема, у місті Мелітополь, російська окупаційна так звана влада, разом із представниками російської федеральної податкової служби заборонила здійснювати будь-які виплати та розрахунки громадянам, які не мають реєстраційного номера облікової картки платника податків РФ. Його, своєю чергою, можна отримати лише за наявності паспорта громадянина РФ.

Противник продовжує зазнавати втрат.

Так, на території Олешківської районної лікарні тимчасово зайнятої території Херсонської області на лікування привезли понад 20 тяжко поранених окупантів. Минулої доби Авіація Сил оборони завдала 7 ударів по районах зосередження окупантів, а підрозділи ракетних військ та артилерії вразили 5 пунктів управління, 5 районів зосередження особового складу та військової техніки противника, склад пально-мастильних матеріалів, 2 радіолокаційні станції, станцію радіо. ракетний комплекс на вогневій позиції.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні