Середа, 24 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниЯк забезпечити безтурботну старість: Пенсійний фонд запустив важливу послугу для українців

Як забезпечити безтурботну старість: Пенсійний фонд запустив важливу послугу для українців

Этот материал также доступен на русском языке
Для українців стала доступна ще одна корисна послуга на веб-порталі Пенсійного фонду.

Про це повідомили в Ощадбанку.

Державна фінансова установа Ощадбанк спільно з Пенсійним фондом України спростили для українців механізм добровільної участі в системі загальнообов’язкового пенсійного державного страхування.

Тепер українці, які мають бажання платити за себе внески, можуть це робити. Взяти участь у цій програмі можуть громадяни України віком від 16 років.

Платити внески можна як за себе, так і за іншу людину. При цьому відтепер це відбувається більш комфортно в домашніх умовах – без необхідності відвідувати державні чи банківські установи.

Здійснити сплату добровільних внесків на загальнообов’язкове пенсійне державне страхування можна через особистий кабінет на веб-порталі електронних послуг ПФУ.

Для добровільної сплати внесків громадянину необхідно укласти договір з Пенсійним фондом України в електронній формі.

Ощадбанк за технічної підтримки системи Portmone реалізував можливість сплати добровільних внесків за такими договорами картками платіжних систем, як Visa, Mastercard та Простір.

Зазначається, що сплачені гроші надходитимуть на окремий рахунок ПФУ, відкритий в Ощадбанку.

Сплата страхових внесків дасть змогу не лише накопичити страховий стаж, наприклад, якщо людина офіційно не працює, а й збільшити розмір майбутньої пенсії.

«Добровільні внески – це набутий страховий стаж чи збільшена база для розрахунку пенсії. Скористайтеся зручним сервісом від Пенсійного фонду України – подбайте про свою майбутню пенсію», – підсумували в Ощадбанку.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, що у Мінсоцполітики змінили правила індексації пенсій.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні