Четвер, 28 Березня, 2024
ГоловнаНовиниМагнітні бурі на четвер, 16 березня

Магнітні бурі на четвер, 16 березня

Этот материал также доступен на русском языке
У четвер, 16 березня, на Землі очікується слабка магнітна буря рівня G1.Що робити?

Магнітна буря такої сили може бути причиною незначних збоїв у роботі енергосистем, а також вплинути на маршрути міграцій птахів та тварин. Також магнітна буря може вплинути на здоров’я метеозалежних і літніх людей, тому в цей день їм потрібно бути обережними.

Упродовж останніх 24 годин сонячна активність була на низькому рівні. За останню добу на Сонці сталися чотири спалахи класу С, максимальним з яких був спалах класу С2,9. Такі спалахи мало впливають на Землю.

Очікується, що у четвер геомагнітне поле буде від спокійного до слабкого штормового рівня. Сонячна активність, ймовірно, буде дуже низькою із ймовірністю спалахів класу С.

Сонячна активність на 16 березня:

  • Вірогідність малого геомагнітного шторму – 30%
  • Вірогідність великого геомагнітного шторму – 15%
  • Вірогідність спалаху на Сонці М-класу – 5%
  • Вірогідність спалаху на Сонці Х-класу – 1%
  • Кількість сонячних плям – 25.

Магнітні бурі можуть негативно впливати на здоров’я людей. Попередження про магнітні бурі допомагають контролювати фактори ризику інфарктів та інсультів у дні, що передують цим типам сонячних явищ.

Як вести себе в період магнітних бур

У такі періоди важливо дотримуватися деяких правил.

Важливо виключити з раціону каву, алкоголь, віддати перевагу трав’яним чаям та чистій воді, не перевантажувати травну систему.

До того ж у період магнітних бур у метеозалежних людей може підвищуватися чи знижуватися тиск, з’являтися біль голови і слабкість. Важливо стежити за повідомленнями про магнітні бурі.

Лікарі наголошують, що в такі дні краще утримуватись від серйозних справ, уникати фізичних та розумових навантажень. При цьому не варто відмовлятися від легкої ранкової зарядки та прогулянки на свіжому повітрі.

У ці дні не потрібно призначати якихось серйозних справ та влаштовувати великі фізичні чи розумові навантаження. Бажано пережити їх у спокійному режимі без стресів та зайвої напруги.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні