Четвер, 18 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниМагнітні бурі в Україні на неділю, 5 березня: починається складний період

Магнітні бурі в Україні на неділю, 5 березня: починається складний період

Этот материал также доступен на русском языке
Магнітні бурі – це обурення магнітного поля Землі, що виникає через спалахи на Сонці. У березні на нас чекає кілька періодів досить сильних геомагнітних збурень, один із яких розпочнеться 5 березня. Найбільший пік бурі буде 6 березня, а закінчиться вона 8 березня.

5 березня буде середня сонячна буря, а це означає, що метеочутливі люди будуть під прицілом Сонця, повідомляє meteoagent.

Чому магнітні бурі впливають на організм

У людському тілі всі внутрішні органи функціонують виходячи з певного ритму, який спостерігається під час роботи печінки, серця та в нейропроцесах. Виходить, що у природі ніщо не порушує цей ритм і людина живе в гармонії. Але магнітні бурі здатні розладнати цей стан.

Які перешкоди створюють магнітні бурі

Геомагнітні бурі завдають світу безліч турбот. Вони можуть бути глобальними та мінімальними. Перші зміни створюють перешкоду в роботі техніки, через що багато авіакомпаній не можуть коригувати маршрути рейсів та скасовують їх. Незначні незручності можуть бути пов’язані з перешкодами під час перегляду телебачення.

Бурі можуть спровокувати стрибки напруги

Магнітні бурі впливають як на самопочуття людей, так й на стан техніки. Так, після геомагнітних бур часто барахлить техніка або зовсім виходить з ладу. Відбувається це через те, що виникають стрибки напруги. Подібні незручності можуть призвести до різних техногенних катастроф через вихід з ладу навігаційних приладів.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні