Четвер, 25 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниПрогнози синоптиків: яким буде кожен місяць весни

Прогнози синоптиків: яким буде кожен місяць весни

Этот материал также доступен на русском языке
З настанням календарної весни багато хто з нас зітхнув з полегшенням: нарешті скоро прийде тепло і можна буде скинути з себе набридлі куртки і шапки. Однак співробітники Українського гідрометцентру не такі оптимістичні.

Хоча вони й прогнозують ранню весну, але попереджають, що погода у першій половині весни буде нестійкою, а приходу справжнього тепла доведеться почекати до квітня.

БЕРЕЗЕНЬ: обіцяють дощі й мокрий сніг

На півночі країни березень очікується прохолодним, з дощем та сильним вітром. У середині місяця можливим є невеликий сніг або заморозки з ожеледицею. Відчутного потепління слід очікувати лише у третій декаді місяця.

На заході країни березень очікується хмарним і щедрим на опади у вигляді дощу або мокрого снігу. У центрі України сонячних днів буде більше, особливо на початку місяця, але починаючи з другої половини березня, можуть зарядити дощі. Схожа погода очікується у східних областях. Зате на півдні країни березень буде теплим – стовпчики термометрів підніматимуться до 10 градусів тепла, а до кінця місяця і вище.

Народний синоптик Станіслав Щедрін прогнозує, що березень розпочнеться з потепління. У першій половині місяця температура підніметься до 11-13 градусів тепла, опадів буде небагато, а погода переважно буде сонячною. Наприкінці місяця небо буде затягнуте хмарами, зате стовпчик термометра підніметься ще вище, особливо на заході та півдні країни.

КВІТЕНЬ: погода буде мінливою

Початок квітня буде досить прохолодним і дощовим, але у другій половині місяця в Україну прийде тепла й сонячна погода. На півдні повітря може прогріватися вдень до 23 градусів тепла. Щоправда, весняний настрій трохи зіпсують періодичні дощі. В інших регіонах країни денні температури не перевищуватимуть 15 градусів тепла, а вночі опустяться до плюс чотирьох градусів. Наприкінці місяця по всій країні можливим є похолодання, а на півночі навіть нічні заморозки.

Народний синоптик Станіслав Щедрін погоджується з прогнозом професіоналів – на початку квітня в Україну може прийти похолодання. У Карпатах не виключеними є снігопади, а на решті території країни – перші грозові зливи. Вже з другої декади квітня Щедрін передбачає майже літню погоду з температурою 15-20 градусів тепла, зате із сильними вітрами.

ТРАВЕНЬ: мало опадів і по-літньому тепло

Травень принесе нам тепло вже у першій декаді місяця – у південних регіонах повітря вдень може прогрітися до плюс 27 градусів, проте вночі стовпчик термометра опускатиметься до 13 градусів тепла. Опадів у травні очікується дуже мало, а в середині місяця можуть нагрянути сильні вітри з поривами до 15 метрів за секунду. Кінець травня буде теплим і сонячним на території усієї країни, а погода більше нагадуватиме літню.

Народні прикмети також говорять про те, що травень буде спекотним з періодичними опадами. За всіма прикметами, травень може початися з грозових дощів, а потім прийде суха і сонячна погода.

***
Що пророкують карти таро?

Таролог Людмида Хомутовська розповіла, що у березні карти таро пророкують прохолодну погоду, іноді з невеликим снігом. У квітні буде сонячно і тепло, а температура підніметься до комфортних значень. Ну, а травень порадує нас – погода буде зовсім літньою, і навіть можна буде розпочинати купальний сезон.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні