Четвер, 28 Березня, 2024
ГоловнаНовиниЩо відбувається на фронті – інформація Генштабу з найважчих напрямків на ранок...

Що відбувається на фронті – інформація Генштабу з найважчих напрямків на ранок 27 лютого

Этот материал также доступен на русском языке
Почалася триста шістдесят дев'ята доба російського широкомасштабного вторгнення. Основні зусилля зосереджені на веденні наступальних дій на Куп'янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Шахтарському напрямах.

Минулої доби наші захисники відбили 81 атаку окупантів на цих напрямках.

Ворог намагається знищити критичну інфраструктуру нашої держави, продовжує завдавати ударів, здійснювати артилерійські обстріли цивільних об’єктів та будинків мирного населення. Противник постійно веде повітряну розвідку для коригування ударів. Минулої доби росіяни завдали 5 ракетних та 13 авіаційних ударів, 2 з яких – із застосуванням БпЛА типу “Шахед-136” по цивільній інфраструктурі. Обидва дрони збиті.

Також ворог здійснив понад 50 обстрілів із реактивних систем залпового вогню, зокрема щодо цивільної інфраструктури в Херсонській області та Донбасі.

Є загиблі та поранені мирні громадяни, знищені цивільні будинки та пошкоджені об’єкти цивільної інфраструктури.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках оперативна ситуація без істотних змін.

Противник продовжує зберігати військову присутність поблизу державного кордону України, проте ознак формування наступальних угруповань не виявлено.

На Куп’янському та Лиманському напрямах противник вів безуспішні наступальні дії в районах Новоселівського, Майданчика, Білогорівки, Спірного та Берестового. Ворожі артилерійські обстріли зафіксовано більш ніж у 25 населених пунктах. Серед них – Лиман Перший та Курилівка Харківської області та Новоселівське, Краснопопівка, Діброва, Серебрянське лісництво, Білогорівка, Спірне, Роздолівка та Федорівка у Луганській області.

На Бахмутському напрямку противник продовжує атакувати позиції наших військ, вчинив без успіху наступальні дії поблизу населених пунктів Дубово-Василівка, Ягідне, Бахмут, Іванівське та Північне Донецької області. Обстріляли райони понад 25 населених пунктів, у тому числі: Дубово-Василівка, Бахмут, Іванівське, Кліщіївка, Курдюмівка, Біла Гора, Озарянівка, Ступочки, Залізне та Південне Донецької області.

На Авдіївському та Шахтарському напрямах противник вів безуспішні наступальні дії в районах населених пунктів Кам’янка, Авдіївка, Водяне, Невельське, Красногорівка, Мар’їнка та Вугледар. Здійснив артилерійські обстріли районами населених пунктів, зокрема Новобахмутівки, Авдіївки, Ластівчиного, Первомайського, Невельського, Красногорівки, Мар’їнки, Новомихайлівки, Вугледара та Времівки Донецької області.

На Запорізькому напрямку вогневої поразки зазнали райони понад 30 населених пунктів. Серед них – Времівка та Новопіль Донецької області; Ольгівське, Малинівка, Червоне, Чарівне, Білогір’я, Новоданилівка, Оріхів та Новоандріївка Запорізької області.

На Херсонському напрямку від артилерійського вогню російських окупаційних військ постраждали, зокрема, Михайлівка, Качкарівка, Львів, Антонівка, Херсон, Камишани, Благовіщенське, Білозерка, Дніпровське та Берегове Херсонської області. Загалом райони 27 населених пунктів.

Противник продовжує зазнавати значних втрат.

Так, у районі Бахмутівки Донецької області, у період з 22 по 24 лютого, до медичних установ доставлено до 30 тіл мертвих та 65 поранених військовослужбовців російських окупаційних військ.

На тлі військових успіхів Збройних Сил України у російських військових  відзначається масове дезертирство.

Враховуючи це, російські заступники командирів із політичної роботи активно проводять роз’яснювальну роботу щодо запобігання дезертирству серед російських військовослужбовців.

Через побоювання деокупації українських територій, у населених пунктах Олешки та Скадовськ Херсонської області російська окупаційна так звана влада готується до втечі на територію тимчасово окупованої Автономної Республіки Крим.

Зокрема, з 21 лютого відмічено виїзд місцевих колаборантів у Бахчисарай, Сімферополь та Керч, а з 24 лютого окупанти оголосили про так звану евакуацію всім охочим.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні