П’ятниця, 29 Березня, 2024
ГоловнаНовиниЦей день в історії: 7 березня – День народження телефонного апарату

Цей день в історії: 7 березня – День народження телефонного апарату

Этот материал также доступен на русском языке
7 березня – 66-й день року за григоріанським календарем. До кінця року лишається 299 днів. Цього дня у світі відзначаються День народження телефонного апарату, День енергії рослин, Міжнародний день дитячого телебачення та радіомовлення.

День народження телефону

Родоначальником першого телефону можна по праву вважати телеграф, адже саме його вдосконалену модель запатентував учений США Олександр Белл. Відбулася ця знаменна подія у 1876 році, саме 7 березня, у зв’язку з чим згодом ця дата була обрана для відзначення Дня народження телефону.

Своє дітище А. Белл вперше представив широкому загалу у Філадельфії під час проведення Всесвітньої виставки, а потім продемонстрував його можливості в Парижі в рамках проведення міжнародної виставки. Чудовий винахід викликав не тільки невимовний захват, а й явний інтерес, адже він перевернув уявлення про можливість зв’язку на відстані.

Що сталося в Україні та світі 7 березня

1657 року французький король Людовік XIV заборонив продаж спиртного індіанцям Америки.

У 1824 році 12-річний Ференц Ліст уперше виступив із концертом у Парижі. Успіх був приголомшливим. Аркуш – угорсько-німецький композитор, піаніст, педагог, диригент, публіцист. Аркуш був одним із найбільших піаністів XIX століття. Його епоха була розквітом концертного піанізму, Аркуш був в авангарді цього процесу, маючи безмежні технічні можливості.

У 1912 році перший безпосадковий переліт з Парижа до Лондона здійснив Анрі Сейме.

У 1912 році, діставшись з Антарктиди до австралійського Хобарта, норвезький полярний дослідник Руаль Амундсен повідомив про підкорення Південного полюса.

У 1926 році було встановлено радіотелефонний зв’язок між Лондоном та Нью-Йорком.

У 1933 році в Атлантік-Сіті американцем Чарльзом Дарроу було винайдено гру «Монополія».

У 1957 році здійснив перший політ пасажирський турбогвинтовий літак Ан-10.

У 1987 році Майк Тайсон став наймолодшим чемпіоном світу з боксу серед професіоналів-важковаговиків за версією World Boxing Council (WBC).

У 1992 році було зіграно перші матчі першого футбольного чемпіонату України.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні