Четвер, 28 Березня, 2024
ГоловнаНовиниРФ намагається взяти під повний контроль дві області України – зведення Генштабу...

РФ намагається взяти під повний контроль дві області України – зведення Генштабу на ранок 15 лютого

Этот материал также доступен на русском языке
Почалася триста п'ятдесят сьома доба російського широкомасштабного вторгнення. Протягом доби противник завдав 2 ракетних удари по цивільній інфраструктурі в Донецькій області та 3 авіаційних удари.

Противник, намагаючись взяти під повний контроль Донецьку та Луганську області, продовжує зосереджувати основні зусилля на веденні наступальних дій на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Шахтарському напрямках.

Минулої доби підрозділи Сил оборони відобразили атаки окупантів у районах понад 20 населених пунктів.

Серед них – Гряниківка Харківської області; Невське, Кремінна, Білогорівка Луганської області; Федорівка, Бахмут, Іванівське, Водяне, Першотравневе, Мар’їнка, Перемога, Новомихайлівка, Вугледар та Пречистівка Донецької області.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямах ознак формування наступальних угруповань ворога не виявлено. Противник не припиняє мінометні та артилерійські обстріли позицій наших військ, а також населених пунктів поблизу лінії зіткнення. Ворожі обстріли зазнали районів населених пунктів Янжулівка та Тимоновичі Чернігівської області; Толстодубове, Білокопытове, Волківка, Волфін і Басівка Сумської області, а також Ветеринарне, Гранів, Баранівка, Стрілка, Червоне, Тернова, Глибоке, Вовчанськ, Вовчанські Хутори, Землянки, Рублене, Чавунівка, Червоне Перше, Новомлинськ, Дворічна, Харківщині.

На Куп’янському та Лиманському напрямах противник обстріляв з танків, мінометів та артилерії понад 20 населених пунктів, включаючи Крохмальне, Берестове та Табаївку Харківської області; Новоселівське, Стельмахівка, Невське, Новоєгорівка, Макіївка, Краснопопівка, Піщане, Діброва, Спірне, Роздолівка, Серебрянське лісництво та Білогорівка Луганської області та Федорівка та Степове – Донецька область.

На Бахмутському напрямку мінометних та артилерійських обстрілів зазнали понад 25 населених пунктів, серед них – Білогорівка, Веселе, Парасковіївка, Васюківка, Желєзнянське, Бахмут, Іванівське, Часів Яр, Кліщіївка, Курдюмівка, Железне Донецької області.

На Авдіївському та Шахтарському напрямах під танкові, мінометні та артилерійські обстріли потрапили 30 населених пунктів, зокрема, Кам’янка, Авдіївка, Першотравневе, Водяне, Невельське, Красногорівка, Мар’їнка, Георгіївка, Перемога, Золота Времівка в Донецькій області.

На Запорізькому напрямку вогневої поразки зазнали райони понад 20 населених пунктів. Серед них – Ольгівське, Малинівка, Староукраїнка, Червоне, Гуляйпільське, Чарівне, Мала Токмачка, Оріхів, Новоандріївка та Степове Запорізької області.

На Херсонському напрямку від ворожого артилерійського вогню постраждали передмістя та місто Херсон, а також райони понад 30 населених пунктів, включаючи Золоту Балку, Гаврилівку, Берислав, Веселе, Інгулець, Львів, Тягинку, Антонівку, Зимівник, Білозерку, Дніпровське та Велике Херсонської області.

Противник продовжує зазнавати втрат.

Зокрема, в районі населеного пункту Червона Зорька Сімферопольського району тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим для приховування загиблих противник застосовує спалювання. У місцевого крематорію спостерігається стала черга військових автомобілів у кількості до 10 одиниць. Цими вантажівками окупанти привозять загиблих російських військовослужбовців та найманців. Кремація здійснюється цілодобово. Послуги по кремації цивільним не надаються.

Авіація Сил оборони України протягом доби завдала 8 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів.

Наші ракетники та артилеристи вразили пункт управління, 2 райони зосередження живої сили противника, 6 складів боєприпасів та 2 станції радіоелетронної боротьби ворога.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні