П’ятниця, 29 Березня, 2024
ГоловнаНовиниЩо відбувається на фронті – оперативна інформація Генштабу ЗСУ на ранок 9...

Що відбувається на фронті – оперативна інформація Генштабу ЗСУ на ранок 9 лютого

Этот материал также доступен на русском языке
Почалася триста п'ятдесят перша доба російського широкомасштабного вторгнення. Противник, намагаючись взяти під повний контроль Донецьку та Луганську області, продовжує зосереджувати основні зусилля на веденні наступальних дій на Куп'янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Новопавлівському напрямках у районах Кремінна, Бахмут, Авдіївка, Дослідне, Мар'їнка та Вугледар.

Активно застосовує оперативно-тактичну та армійську авіацію для завдання ударів по позиціях наших військ.

Минулої доби підрозділи Сил оборони відбили атаки окупантів у районах населених пунктів Стельмахівка, Білогорівка Луганської області; Виїмка, Федорівка, Бахмут, Червона Гора, Парасковіївка, Іванівське, Часів Яр, Новокалинове, Водяне, Першотравневе, Веселе, Красногорівка, Авдіївка, Мар’їнка, Богоявленка та Пречистівка Донецької області та Новоандріївка на Запоріжжі.

Протягом доби російські окупанти завдали 3 ракетних та 45 авіаційних ударів, внаслідок чого загинули 3 цивільні особи і ще три – перебувають у важкому стані.

Крім того, ворог здійснив 67 обстрілів із реактивних систем залпового вогню, зокрема щодо цивільної інфраструктури в Херсонській області.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямах ознак формування наступальних угруповань не виявлено. Обстріляли райони понад 40 населених пунктів, зокрема, Гай Чернігівської області; Заруцьке, Волківка, Атинське, Стукалівка, Сохани, Павлівка, Юнаківка, Садки та Миропілля на Сумщині та Уді, Червона Зоря, Червоне, Липці, Стариця, Вовчанськ, Варварівка, Верхня Писарівка, Амбарне, Фіголовка, Червоне Перше у Харківській Є загиблі та поранені серед цивільного населення, а також пошкоджено велику кількість цивільних житлових будинків.

На Куп’янському та Лиманському напрямах під вогневий вплив потрапили райони понад 25 населених пунктів. Серед них – Куп’янськ, Синківка, Кучерівка, Піщане, Курилівка, Кислівка, Табаївка та Берестове Харківської області та Новоселівське, Стельмахівка, Червонопопівка, Кремінна, Кузьмине, Діброва та Білогорівка у Луганській області. Ворог завдав авіаударів неподалік Котлярівки та Табаївки Харківської області та Серебрянського лісництва – Луганської.

На Бахмутському напрямку обстріляли, зокрема, Спірне, Берестове, Білогорівка, Роздолівка, Васюківка, Червона Гора, Бахмут, Богданівка, Іванівське, Миколаївка, Кліщіївка, Озаранівка, Олександро-Шультине та Веселе Донецької області. Загалом – понад 30 населених пунктів. Також окупанти завдали авіаударів поблизу Спірного.

На Авдіївському та Новопавлівському напрямах під ворожі обстріли потрапили райони понад 20 населених пунктів, зокрема Петрівка, Кам’янка, Авдіївка, Північне, Тонечко, Водяне, Красногорівка, Богоявленка, Пречистівка та Вугледар Донецької області. Нанесено авіаудари біля Авдіївки, Веселого, Красногорівки та Вугледару.

На Запорізькому напрямку вогневої поразки зазнали Времівка та Новопіль Донецької області та Ольгівське, Малинівка, Червоне, Гуляйполе, Чарівне, Мала Токмачка, Новоданилівка, Новоандріївка, Щербаки, Степове та Кам’янське на Запоріжжі.

На Херсонському напрямку від ворожого вогню постраждали райони населених пунктів Новоолександрівка, Гаврилівка, Червоний Маяк, Зміївка, Дорожнє, Берислав, Одрадокам’янка, Львів, Тягинка, Понятівка, Антонівка, Камишани, Бурштинове, Берегове, Огромне.

У населеному пункті Кохане Василівського району Запорізької області російські окупаційні війська масово займаються мародерством.

Авіація Сил оборони за минулу добу завдала 21 удару по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів та 3 удари по позиціях зенітно-ракетних комплексів.

А наші артилеристи та ракетники вразили 2 пункти управління ворога, 3 райони зосередження живої сили, 3 позиції зенітно-ракетних комплексів, 2 склади боєприпасів та склад паливно-мастильних матеріалів.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні