Четвер, 25 Квітня, 2024
ГоловнаНовини342-а доба війни: оперативна інформація Генштабу про ситуацію на фронті на ранок...

342-а доба війни: оперативна інформація Генштабу про ситуацію на фронті на ранок 31 січня

Этот материал также доступен на русском языке
Почалася триста сорок друга доба російського широкомасштабного вторгнення. Ворог не припиняє знищувати критичну інфраструктуру нашої держави, завдає ракетних ударів, артилерійських обстрілів цивільних об'єктів та жител мирного населення.

Так, за минулу добу, противник завдав 3 авіаційних та 4 ракетних ударів. Здійснив понад 60 обстрілів із реактивних систем залпового вогню, зокрема, по житлових будинках міст Херсон та Очаків. Є постраждалі серед мирних жителів.

Противник продовжує вести наступальні дії на Лиманському та Бахмутському напрямах, зазнаючи великих втрат. Веде безуспішні наступальні дії в Авдіївському та Новопавлівському напрямках. На Куп’янському та Запорізькому напрямках – обороняє раніше захоплені рубежі.

Зазначається зневіра особового складу підрозділів Російської Федерації у рішеннях свого військово-політичного керівництва та виснаження особового складу від інтенсивності бойових дій.

Минулої доби підрозділи Сил оборони України відбили атаки окупантів у районах населених пунктів Новоселівське, Білогорівка Луганської області та Ямполівка, Спірне, Червона Гора, Парасковіївка, Бахмут, Кліщіївка, Іванівське, Авдіївка, Водяне, Першотравневе та Вугледар у Донецьку.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямах обстановка без істотних змін, наступальних угруповань противника не виявлено. На полігонах республіки Білорусь відбувається підготовка підрозділів противника. Триває обстріл військами російської федерації населених пунктів поблизу державного кордону, що призводить до втрат серед цивільного населення та руйнування приватної власності. Окупанти обстріляли райони населених пунктів Хренівка, Гута-Студенецька та Червоний Хутір Чернігівської області; Сопіч, Волфіні, Шпіль, Басівка, Запсілля, Мезенівка, Велика Писарівка Сумської області та Ветеринарне, Глибоке, Стрілка, Борисівка, Ненучне, Стариця, Огурцове, Верхня Писарівка, Вовчанськ, Бударки, Новомлинськ та Дворічна у Харківській

На Куп’янському напрямку від ворожого вогню постраждали Сіньківка, Куп’янськ, Іванівка, Кислівка та Котлярівка Харківської області та Новоселівське та Андріївка у Луганській області.

На Лиманському напрямку обстріляно Новоєгорівку, Макіївку, Невське, Краснопопівку, Кремінну Луганської області та Ямполівку, Діброву, Ямпіль та Спірне Донецької області.

На Бахмутському напрямку вогневого впливу зазнали Верхньокам’яне, Спірне, Білогорівка, Веселе, Червона Гора, Парасковіївка, Бахмут, Іванівське, Кліщіївка, Озаранівка, Дружба, Іванопілля та Нью-Йорк Донецької області.

На Авдіївському напрямку у ворожий танковий, мінометний та артилерійський вогонь потрапили Бердичі, Тоненьке, Північне, Водяне, Красногорівка, Георгіївка, Мар’їнка та Перемога Донецької області.

На Новопавлівському – обстріляні Водяне, Богоявленка, Новоукраїнка, Вугледар, Микільські Дачі та Ненудне Донецької області.

На Запорізькому напрямку постраждали, зокрема, Времівка та Новопіль у Донецькій області, а також Ольгівське, Білогір’я, Чарівне, Мала Токмачка, Новоданилівка, Оріхів, Кам’янське та Новоселівка Запорізької області. Загалом понад 20 населених пунктів.

На Херсонському напрямку обстріли з реактивних систем залпового вогню, ствольної артилерії та мінометів зазнали райони населених пунктів Одрадокам’янка, Іванівка, Токарівка, Антонівка, Першотравневе, Величезне та Херсон.

Противник продовжує зазнавати великих втрат і почав використовувати додаткові цивільні медичні установи розміщувати поранених російських загарбників. У місті Луганськ, на території пологового будинку міської лікарні №3 та пологового будинку обласної лікарні, окупанти розгорнули “польовий госпіталь”, де лікують російських військовослужбовців.

У зв’язку з використанням противником двох пологових будинків для лікування поранених росіян у місті можливо прийняти пологи лише у Луганському обласному перинатальному центрі, де катастрофічно не вистачає місць та створюються ризики та несприятливі умови для пологів.

Авіація Сил оборони України протягом доби завдала 4 ударів по районах зосередження ворога, а підрозділи ракетних військ та артилерії вразили 3 пункти управління, 4 райони зосередження та 2 склади боєприпасів окупантів.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні