Середа, 24 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниМинулої доби противник здійснив 70 пусків ракет, 47 з яких знищено, -...

Минулої доби противник здійснив 70 пусків ракет, 47 з яких знищено, – Генштаб

Этот материал также доступен на русском языке
Почалася триста тридцять восьма доба російського широкомасштабного вторгнення. Минулої доби противник завдав 44 авіаційних удари. 18 із них – з використанням БпЛА типу Shahed-136. Усі дрони-камікадзе збиті. Здійснив 70 пусків ракет, 47 з яких було знищено. Також здійснив 125 обстрілів із реактивних систем залпового вогню.

На жаль, внаслідок ворожих ударів загинули мирні жителі та зруйновано цивільні об’єкти. Підрозділи Сил оборони за минулу добу відбили атаки окупантів у районах населених пунктів Майданчик, Невське та Краснопопівка Луганської області та Верхньокам’янське, Парасковіївка, Бахмут, Кліщіївка, Водяне, Невельське, Мар’їнка та Вугледар у Донецькій області.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках ситуація залишається стабільною, наступальних угруповань противника не виявлено. Проте йде спільне навчання, під виглядом якого російська федерація нарощує авіаційне угруповання на території Білорусі. Артилерійських обстрілів зазнали райони населених пунктів Тимоновичі та Сеньківка Чернігівської області; Тимофіївка, Павлівка та Велика Писарівка Сумської області, а також Стрілка, Тернова, Варварівка, Стариця, Вовчанські Хутори, Охрімівка, Бударки, Колодязне та Новомлинськ Харківської області.

На Куп’янському напрямку противник обстріляв Дворічне, Сіньківку, Подоли, Орлянку, Піщане, Табаївку, Берестове та Лозову Харківської області; Стельмахівку Луганської області та Іванівку Донецької області.

На Лиманському напрямку під вогонь ворога потрапили райони Макіївки, Невського, Червонопопівки, Кремінної, Діброви та Кузьминого Луганської області, а також Ямполівка Донецької області.

На Бахмутському напрямку вогневої поразки зазнали Спірне, Білогорівка, Роздолівка, Червона Гора, Парасковіївка, Бахмут, Клещіївка, Північне та Нью-Йорк Донецької області.

На Авдіївському напрямку обстріляні Бердичі, Авдіївка, Водяне, Красногорівка, Георгіївка та Мар’їнка.

На Новопавлівському напрямку вогневої поразки отримали Вугледар, Велика Новосілка та Времівка Донецької області.

На Запорізькому напрямку від артилерійського вогню постраждали райони понад 20 населених пунктів, зокрема, Новопіль на Донеччині, а також Полтавка, Червоне, Гуляйполе, Залізничне, Мала Токмачка, Новоданилівка, Оріхів, Новоандріївка та Степове Вищетарасівка.

На Херсонському напрямку окупанти знову обстріляли Херсон.

Наша авіація минулої доби завдала 8 ударів по районах зосередження противника, а також удар по позиції його зенітно-ракетного комплексу. Крім того, збиті 3 ворожі розвідувальні БпЛА.

Підрозділи ракетних військ та артилерії Сил оборони України вразили 4 пункти управління, район зосередження живої сили противника, 2 райони зосередження артилерії, склад боєприпасів та 2 інші важливі ворожі об’єкти.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні