П’ятниця, 29 Березня, 2024
ГоловнаНовиниНімеччина попередила українських біженців про покарання за незаконну роботу в країні: штраф...

Німеччина попередила українських біженців про покарання за незаконну роботу в країні: штраф до 50 тисяч євро чи тюремний термін

Этот материал также доступен на русском языке
Покарання отримають люди, які не зареєструють свій бізнес і не внесуть свою компанію до ремісничого реєстру, не нададуть необхідні документи або зроблять це надто пізно.

Німеччина стала другою країною після Польщі за кількістю українських біженців, ухвалених після початку повномасштабної війни. Багато хто з них активно шукає роботу. Стало відомо, що наші співвітчизники можуть отримати значні штрафи і навіть ув’язнення за порушення трудового законодавства, пише today.ua.

У німецько-українській асоціації “Українці в Німеччині/Ukrainian Future” повідомили, що покарання за нелегальну роботу загрожує як працівникам, так і роботодавцям. У цьому незнання відповідних законів не звільняє громадян відповідальності.

“Що саме на вас чекає, залежить від того, як буде оцінена ваша вина – як адміністративне правопорушення або як злочин”, – зазначили в організації.

Адміністративне правопорушення передбачає штраф до 50 тисяч євро. Таке ж покарання отримають люди, які не зареєструють свій бізнес і не внесуть свою компанію до ремісничого реєстру, не нададуть необхідні документи або зроблять це надто пізно.

У разі, якщо контролюючі органи ухвалять рішення, що бізнесмен скоїв злочин, йому загрожує ще більший грошовий штраф чи арешт.

Українців попередили, що при працевлаштуванні найманих працівників та відсутності оплати за них внесків до фонду соціального страхування, а також у разі, якщо іноземці працювали без відповідного дозволу та оформлення документації, або їх умови праці були гіршими, ніж у німців, також передбачено суворе покарання.

Нелегальне працевлаштування працівників може призвести до ув’язнення терміном до п’яти років або навіть більше. Ухилення від сплати податків спричиняє штраф або арешт. А за роботу без дозволу можуть накласти штраф до 5 тисяч євро.

Читайте також:

Чому попит на працівників з України зріс у Польщі у 10 разів?

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні