Четвер, 18 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниЦей день в історії: 3 лютого – Всесвітній день боротьби з ненормативною...

Цей день в історії: 3 лютого – Всесвітній день боротьби з ненормативною лексикою

Этот материал также доступен на русском языке
3 лютого – 34-й день року за григоріанським календарем. До кінця року залишається 331 день.

3 лютого у світі святкують День жінки-лікаря. Так склалося, що практично у всіх країнах світу у медицині працюють чоловіки. А жінки здавна мали набагато більше труднощів для професійного зростання. Однак вони не поступаються успішним результатам та компетентності, а також відрізняються кращими комунікативними вміннями, ніж чоловіки. Святкувати це свято розпочали 1972 року. А дату обрали на честь дня народження відомої Елізабет Блеквелл. Вона стала першою жінкою, яка здобула вищу медичну освіту в США.

3 лютого – Всесвітній день боротьби з ненормативною лексикою. Ненормативна лексика – це моветон, з яким борються у всьому світі. До речі, до ненормативної лексики також належать жаргон та сленг. Ненормативну лексику можна знайти у будь-якій мові. Люди часто використовують її, щоб висловити свою агресію. Однак лайка заважає культурному та грамотному мовленню, а також може сигналізувати про психологічні проблеми.

Цього дня відзначається Всесвітній день вільного кохання. Любов дарує почуття духовної близькості з іншою людиною, пов’язує серця і переплітає душі, але завжди залишаються ті, хто вважає за краще не ставати його рабом. Вільне кохання — саме так охрестили стосунки без зобов’язань. У них немає місця для ревнощів, егоїзму та сварок. Не кожен приймає подібний тип відносин, але все ж таки у них чимало прихильників.

3 лютого також відзначають Міжнародний день ніжності. Слово «ніжність» походить від «неги» — захоплення, насолоди та блаженства. І справді, прояв цього трепетного почуття викликає безліч позитивних емоцій. Ніжність дарує надію, відчуття турботи та захищеності, впевненість у тому, що тебе люблять.

Не забудьте сьогодні подарувати свою ніжність рідним та близьким людям.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні