Вівторок, 23 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниХто після війни може розраховувати на гідні пенсії: у Мінсоцполітики уточнили -...

Хто після війни може розраховувати на гідні пенсії: у Мінсоцполітики уточнили – торкнеться не всіх

Этот материал также доступен на русском языке
У Мінсоцполітики шукають варіанти збільшення пенсій українським пенсіонерам, які сьогодні одержують просто мізер. Зміни планують провести вже після війни. Але підвищення світить не всім.

Подробиці розкрила заступниця міністра соціальної політики Дарія Марчак в ефірі телемарафону.

Після закінчення війни в Україні планують внести накопичувальну пенсію, яка дозволить громадянам у майбутньому отримувати високі пенсійні виплати. Втім, це торкнеться лише працюючих громадян, а для тих, хто вже вийшов на заслужений відпочинок нічого не зміниться.

Дарія Марчак наголосила, що відповідний законопроект перебуває на стадії розробки та опрацьовуються механізми, які забезпечать захист накопичень від інфляції. Також ведеться робота над тим, щоб забезпечити захист людей від будь-яких маніпуляцій, махінацій із грошима.

“Впровадження накопичувальної пенсійної системи на першому етапі або загалом через зменшення ЄСВ може призвести до зменшення ресурсу Пенсійного фонду. Але будемо реалістами – вже сьогодні держава значною мірою, приблизно на 40%, фінансує Пенсійний фонд”, – зазначила представник відомства.

Пенсії в Україні можна буде передавати у спадок

Чимало українців переживають, що можуть і не дожити до пенсії. У такому разі все накопичене пропаде? Дарія Марчак заспокоїла майбутніх пенсіонерів.

На відміну від солідарних пенсій, накопичувальні можна буде передавати у спадок.

«Накопичувальна пенсійна система передбачає, що накопичення стають вашою приватною власністю. Відповідно, ця приватна власність у випадку, якщо з вами щось відбувається, переходить до ваших нащадків, спадкоємців, якщо ви визначите окремих спадкоємців. Тобто незалежно від того, як розвиватиметься ваше життя – це вже ваші гроші, на які маєте право лише ви», – наголосила чиновниця.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, чи зможуть українські біженці оформити пенсію за кордоном.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні