П’ятниця, 29 Березня, 2024
ГоловнаНовиниЩо відбувається на фронті: оперативна інформація Генштабу на ранок 23 січня

Що відбувається на фронті: оперативна інформація Генштабу на ранок 23 січня

Этот материал также доступен на русском языке
Почалася триста тридцять четверта доба російського широкомасштабного вторгнення. Загроза російських ударів із використанням ракет наземного, морського та повітряного базування та дронів-камікадзе залишається по всій Україні.

Протягом доби противник завдав 4 ракетних та 5 авіаційних ударів.

Також здійснив понад 40 обстрілів із реактивних систем залпового вогню. Ворог вів безуспішні наступальні дії на Лиманському, Авдіївському та Запорізькому напрямках. Продовжує наступальні дії Бахмутському напрямі. На інших напрямках – веде оборону.

Минулої доби підрозділи Сил оборони відбили атаки окупантів у районах населених пунктів Стельмахівка та Новоселівське Луганської області та Виїмка, Роздолівка, Білогорівка, Парасковіївка, Бахмут, Ступочки, Новобахмутівка, Первомайське та Мар’їнка Донецької області.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках наступальних угруповань противника не виявлено. Мінометних та артилерійських обстрілів зазнали райони населених пунктів Сопіч, Харківка та Попівка Сумської області та Ветеринарне, Стрілка, Зелене, Пильна, Вовчанськ, Новомлинськ, Стариця та Дворічна у Харківській області.

На Куп’янському напрямку противник обстріляв райони населених пунктів Петропавлівка, Табаївка, Сіньківка, Крохмальне та Куп’янськ Харківської області, а також Новоселівське та Стельмахівка Луганської області.

На Лиманському напрямі під вогненну поразку потрапили Макіївка, Майданчик, Червонопопівка, Серебрянське лісництво та Кузьмине Луганської області.

На Бахмутському напрямку вогневого впливу зазнали райони 21 населеного пункту. Серед них – Верхньокам’яне, Краснополівка, Залізне, Білогорівка, Червона Гора, Бахмут, Курдюмівка та Майорськ Донецької області.

На Авдіївському напрямку під ворожий вогонь потрапили Авдіївка, Невельське, Першотравневе, Красногорівка, Георгіївка та Мар’їнка.

На Новопавлівському напрямку противник здійснив обстріл з артилерії та мінометів у районах Богоявленки та Микільського Донецької області.

На Запорізькому напрямку від артилерійського вогню постраждали понад 20 населених пунктів, зокрема, Вільне Поле, Времівка та Новопіль на Донечині та Гуляйполі, Павлівка, Новоданилівка, Степове, Оріхів, Щербаки та Мала Токмачка Запорожжя.

На Херсонському напрямку, зокрема, обстріли з РСЗВ зазнали районів населених пунктів Дудчани, Інгулець, Гаврилівка, Бургунка, Монастирське, Антонівка та Херсон.

З 18 по 21 січня поточного року до населених пунктів Виноградового та Брилівки Херсонської області прибуло поповнення живої сили окупантів.

Особовий склад був озброєний лише стрілецькою зброєю, засоби індивідуального захисту, як і бронежилети, мали лише одиниці, військову техніку не завозили.

Противник продовжує зазнавати втрат.

Так, міську лікарню Дніпрорудного Запорізької області переповнено пораненими.

Лише останнім часом доставлено близько 150 загарбників. Водночас, більшість персоналу лікарні відмовилися співпрацювати з окупантами, тому медиків направляють з російської федерації.

Авіація Сил оборони протягом доби завдала 3 ударів по районах зосередження супротивника.

Також збитий ворожий БПЛА «Орлан-10». Українські ракетники та артилеристи вразили 4 райони зосередження окупантів та 3 склади боєприпасів.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні