П’ятниця, 29 Березня, 2024
ГоловнаНовини332 дні війни: оперативна інформація Генштабу про ситуацію на фронті на ранок...

332 дні війни: оперативна інформація Генштабу про ситуацію на фронті на ранок 21 січня

Этот материал также доступен на русском языке
Почалася триста тридцять друга доба російського широкомасштабного вторгнення.

За добу противник завдав 7 ракетних (3 з яких по містах Краматорськ та Гуляйполі) та 15 авіаційних ударів. Також здійснив 68 обстрілів із реактивних систем залпового вогню, у тому числі з цивільної інфраструктури Нікополя. Минулої доби підрозділи Сил оборони відбили атаки окупантів у районах населених пунктів Новоселівське, Майданчик та Краснопопівка Луганської області та Білогорівка, Роздолівка, Васюківка, Червона Гора, Ягідне, Бахмут, Предтечине, Водяне та Мар’їнка на Донеччині.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках у прикордонних районах з Україною утримуються певні підрозділи противника, проте наступальних угруповань ворога не виявлено. Силами та засобами збройних сил Російської Федерації, перекинутими в республіку Білорусь, активно ведеться розвідка об’єктів суміжних держав, включаючи Україну. Від артилерійського та мінометного вогню противника постраждали райони населених пунктів Волфін Сумської області, а також Гур’єв Козачок, Ветеринарне, Стрелеча, Зелене, Тернова, Стариця, Огурцово, Вовчанськ, Вільча, Бударки, Червоне Перше, Кам’янка, Фіголівка та Двір.

На Куп’янському напрямі обстрілів з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії зазнали райони населених пунктів Тавільжанка, Ольшана, Орлянка, Куп’янськ, Крохмальне, Піщане, Берестове та Вишневе Харківської області, а також Новоселівське та Новоселівське та Новоселівське та Новоселівське.

На Лиманському напрямі ворог обстріляв з усіх наявних вогневих засобів райони населених пунктів Новоєгорівка, Макіївка, Невське, Майданчик, Голикове, Червонопопівка, Кремінна та Діброва Луганської області.

На Бахмутському напрямку вогневої поразки зазнали Верхньокам’яне, Виїмка, Спірне, Білогорівка, Роздолівка, Соледар, Червона Гора, Бахмут, Часовий Яр, Кліщіївка, Біла Гора, Північне, Залізне, Курдюмівка та Майорськ Донецької області.

На Авдіївському напрямку під ворожий вогонь потрапили Кам’янка, Авдіївка, Веселе, Водяне, Першотравневе, Красногорівка, Георгіївка, Мар’їнка та Новомихайлівка на Донеччині.

На Новопавлівському напрямку противник обстріляв Вугледар, Богоявленку та Велику Новосілку Донецької області.

На Запорізькому напрямі від танкового, мінометного та артилерійського вогню постраждали Времівка та Новополь на Донеччині та Ольгівське, Малинівка, Гуляйполі, Чарівне, Білогір’я, Новоданилівка, Оріхів, Малі Щербаки, Кам’янське.

На Херсонському напрямку окупанти в черговий раз обстріляли зі ствольної та реактивної артилерії Марганець та Нікополь Дніпропетровської області та Антонівку і Херсон. Є постраждалі серед цивільного населення.

Противник щодня зазнає втрат у розв’язаній їм війні. За наявною інформацією, понад 300 поранених окупантів перебувають на лікуванні лише у хірургічному відділенні міської лікарні Старобільська Луганської області. Для надання медичної допомоги російські окупанти використовують не лише медичні заклади тимчасово захоплених населених пунктів Херсонської області, які вже переповнені, а й обладнають дитячі садки під польові шпиталі.

Також, у центральній лікарні населеного пункту Нижні Сірогози замінено всіх лікарів, там тепер лікують лише особовий склад російських окупаційних військ. Подібна ситуація склалася й у Каланчаку, де місцевих лікарів звільнили, а на їхнє місце привезли медичний персонал із Криму. Приходити до лікарні місцевим мешканцям заборонено.

Авіація Сил оборони України минулої доби завдала 18 ударів по районах зосередження ворога і 4 – за позиціями його зенітно-ракетних комплексів. Також, наші захисники збили 2 розвідувальні БПЛА «Орлан-10» та «Мерлін-ВР». Наші підрозділи ракетних військ та артилерії вразили пункт управління та 2 райони зосередження та боєприпасів окупантів.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні