П’ятниця, 19 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниПенсії в Україні: які доплати повинні отримувати пенсіонери віком 70 років?

Пенсії в Україні: які доплати повинні отримувати пенсіонери віком 70 років?

Этот материал также доступен на русском языке
У разі досягнення певного віку українці мають право на отримання доплати до пенсії. Багатьох цікавить питання, коли починають нараховувати ці доплати і чи всі вони їх отримають.

До Пенсійного фонду звернувся пенсіонер: «З якого часу діють надбавки віком 70 і більше років і як вони нараховуються?»

Фахівці Пенсійного фонду відповіли, що пенсіонерам віком від 70 до 75 років надбавку у сумі 300 гривень встановлено з 1 жовтня 2022 року.

Людям, яким виповниться 70 років після 1 жовтня, щомісячна компенсаційна виплата встановлюватиметься з дати досягнення такого віку.

Наприклад, якщо пенсіонеру 70 років виповнилося 15 січня, то першу доплату він отримає не в повному обсязі, а за половину місяця, проте наступного місяця буде виплачено всі 300 гривень.

Також при досягненні 75 років українцям належить вже інша сума доплати – 400 гривень, але після березневої індексації у 2022 році вона становить 456 гривень.

До речі, цього року ці вікові доплати також будуть проіндексовані. А це означає, що з березня 2023 року їх розмір збільшиться, звісно, за умови проведення індексації.

Умови призначення цієї доплати: якщо розмір щомісячної пенсійної виплати з урахуванням надбавок, підвищення, додаткових пенсій, цільової грошової допомоги, індексацій тощо менше розміру середньої заробітної плати в Україні за 2020 рік, з якої сплачено страхові внески — це 10 340 гривень 35 копійок.

Тобто, якщо пенсія з усіма доплатами вища за цю суму, то надбавку 300 гривень виплачувати не будуть.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, що в Україні з’явиться новий вид пенсії, але платитимуть її не всім.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні