Субота, 20 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниПогода в Україні на Святвечір та Різдво Христове 2023

Погода в Україні на Святвечір та Різдво Христове 2023

Этот материал также доступен на русском языке
На Різдвяний святвечір в Україні суттєво похолодає, місцями пройде невеликий сніг, на півдні з дощем. 6 січня очікується помірковано тепла та похмура погода. На всій території України, крім Південного регіону, невеликі опади.

Перша п’ятиденка січня 2023 року запам’яталася українцям небувалим теплом, яке охопило всю територію нашої країни. У багатьох містах були встановлені нові рекорди максимальної температури, вдень повітря прогрівалося місцями до +18…+20 °С!

Проте протягом 6 – 7 січня відбудеться істотна перебудова атмосферної циркуляції над Європейським континентом, внаслідок чого в Україну надійде морозне повітря арктичного походження на фоні потужного та великого антициклону, яке отримає розвиток у північно-східній частині Європи.

Протягом 6 січня в Україні пройдуть опади у вигляді дощу з переходом у сніг, проте істотних снігопадів не очікується, тому сніговий покрив напередодні Різдва спостерігатиметься лише місцями. Температурне тло знизиться на 6 – 11 °С і вже в неділю по всій території України переважатимуть негативні температури, за винятком Закарпаття.

У західних областях 6 січня вночі пройдуть опади у вигляді дощу з переходом у сніг, удень місцями невеликий сніг. Увечері очікується припинення опадів. Вітер північний / північно-західний, 7 – 12 м/с, вночі та вранці пориви до 15 – 20 м/с. На дорогах подекуди ожеледиця. Температура повітря вночі 6 січня становитиме 0…+5 °С, вранці та вдень розпочнеться зниження до -4…+1 °С.

На Різдво, 7 січня, внаслідок переміщення атлантичного циклону, очікуються опади у вигляді снігу та мокрого снігу, у Львівській та Закарпатській областях з дощем. Температура повітря вночі становитиме -4…+1°С, днем -2…+3°С.

На півночі України вночі 6 січня очікується невеликий дощ із переходом у сніг. Вдень 6 січня та протягом 7 січня без опадів. На дорогах встановиться ожеледиця. Вітер північний, 7-12 м/с, 7 січня східний, 5-10 м/с. Температура повітря вдень 6 січня знизиться до -8…-3°С, вночі 7 січня до -13…-8°С, Сумської області до -17°С. Вдень стовпчики термометрів покажуть -12…-7°С.

У центральних областях 6 січня пройдуть опади переважно у вигляді дощу, вранці та вдень із переходом у мокрий сніг. Вітер північний, 7 – 12 м/с, удень 6 січня пориви до 15 – 20 м/с. Температура повітря вночі 6 січня становитиме +1…+6°С, днем почнеться зниження до -5…0°С. Протягом 7 січня опадів не передбачається, а температурне тло знизиться: вночі та вдень -10…-5 °С.

У південній частині України 6 січня очікується тепла погода з невеликим дощем. Температура повітря вночі становитиме +2…+7°С, удень +3…+8°С. Протягом 7 січня припинення опадів та зниження температури повітря: у нічний час -6…-1°С, вдень -3…+2°С.

У східній частині України 6 січня очікуються опади у вигляді дощу з поступовим переходом у сніг та мокрий сніг. На дорогах подекуди ожеледиця. Вітер західний із переходом на північний, 7 – 12 м/с. Температура повітря вдень 6 січня знизиться до -5…-0 °С, протягом 7 січня подальше зниження вночі до -16…-11 °С, вдень до -12…-7 °С.

Ігор Кібальчич

Погода в Україні на п’ятницю, 6 січня

У п’ятницю в Україні буде хмарно. У Центральному, Західному, Північному та Східному регіонах очікуються невеликі опади у вигляді дощу чи дощу з мокрим снігом, на решті території – без опадів. На Сумщині – невеликий сніг. Вітер переважатиме, мінливих напрямків і північно-західний.

Прогноз погоди на 6 січня:

Центральний регіон України

На Вінниччині похмуро, невеликі опади. Вітер мінлива, 7-8 м/с. Температура повітря вночі +4…+6°С, удень +2…+4°С.

На Черкащині та Кіровоградщині похмуро, невеликий дощ. Вітер мінлива, 7-8 м/с. Температура повітря вночі +5…+7°С, удень +5…+7°С.

На Полтавщині похмуро, невеликий дощ. Вітер хмарно з проясненнями, 6-8 м/с. Температура повітря вночі +3…+5°С, удень +4…+6°С.

На Дніпропетровщині похмуро, без опадів. Вітер західний, 6-8 м/с. Температура повітря вночі +3…+5°С, удень +6…+8°С.

Західний регіон України

На Львівщині хмарно, невеликі опади. Вітер північно-західний, 4-9 м/сек. Температура повітря вночі +3…+5°С, удень +2…+7°С.

На Хмельниччині похмуро, невеликі опади. Вітер північно-західний, 6-9 м/с. Температура повітря вночі +4…+6°С, удень +2…+4°С.

На Волині та Рівненщині похмуро, невеликі опади. Вітер можливий, 4-8 м/с. Температура повітря вночі +3…+5°С та вдень +2…+4°С.

На Тернопіллі похмуро, невеликі опади. Вітер північно-західний, 5-9 м/с. Температура повітря вночі +3…+5°С, вдень +2…+4°С.

На Івано-Франківщині похмуро, невеликий дощ. Вітер хмарно з проясненнями, 2-7 м/с. Температура повітря вночі +1…+3°С, удень +2…+4°С.

У Чернівецькій області хмарно, без істотних опадів. Вітер південно-західний, 3-8 м/с. Температура повітря вночі +1…+3°С, удень +3…+5°С.

На Закарпатті хмарно із проясненнями, без істотних опадів. Вітер північно-західний, 2-5 м/с. Температура повітря вночі +5…+7°С, удень +5…+7°С.

Північний регіон України

На Київщині похмуро, невеликі опади. Вітер хмарно з проясненнями, 6-7 м/с. Температура повітря вночі +4…+6°С, удень +2…+4°С.

На Житомирщині похмуро, невеликі опади. Вітер хмарно з проясненнями, 6-7 м/с. Температура повітря вночі +4…+6°С, удень +2…+4°С.

На Чернігівщині хмарно, без істотних опадів. Вітер північний, 6-7 м/с. Температура повітря вночі +3…+5°С, удень -1…-3°С.

На Сумщині похмуро, невеликий сніг. Вітер хмарно з проясненнями, 5-7 м/с. Температура повітря вночі +1…+3°С, удень -1…+1°С.

Східний регіон України

На Харківщині хмарно, невеликі опади. Вітер хмарно з проясненнями, 5-8 м/с. Температура повітря вночі +1…+3°С, удень +3…+5°С.

На Луганщині похмуро, невеликий дощ. Вітер південно-східний, 6-10 м/с. Температура повітря вночі 0…+2°С, вдень +5…+7°С.

На Донеччині похмуро, невеликий дощ. Вітер південно-західний та західний, 6-9 м/с. Температура повітря вночі +1…+3°С, удень +5…+7°С

Південний регіон України

У Запоріжжі похмуро, невеликий дощ. Вітер хмарно з проясненнями, 6-8 м/с. Температура повітря вночі +4…+6°С, удень +5…+7°С.

На Херсонщині хмарно, без істотних опадів. Вітер західний, 6-8 м/с. Температура повітря вночі +5…+7°С, удень +6…+8°С.

На Миколаївщині похмуро, невеликий дощ. Вітер західний та північно-західний, 7-8 м/с. Температура повітря вночі +6…+8°С, удень +6…+8°С.

На Одещині похмуро, без опадів. Вітер західний з переходом на північний, 3-8 м/с. Температура повітря вночі +6…+8°С, удень +6…+8°С.

В Автономній Республіці Крим хмарно із проясненнями, невеликий дощ. Вітер західний, 6-9 м/с. Температура повітря вночі +5…+7°С, удень +7…+9°С.

У Києві похмуро, невеликі опади. Вітер хмарно з проясненнями, 6-7 м/с. Температура повітря вночі +4…+6°С, удень +2…+4°С.

Сонце зійде о 7:57, а зайде о 16:09. Довгота дня становитиме 8 годин. 12 хв.

 

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні