Четвер, 25 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниХто може отримати повістку у 2023 році – роз'яснення Збройних сил України

Хто може отримати повістку у 2023 році – роз’яснення Збройних сил України

Этот материал также доступен на русском языке
Основне завдання повісток - оновлення інформації про спеціальність, роботу та право на відстрочку військовозобов'язаних.

У зв’язку з продовженням воєнного стану та загальної мобілізації, у 2023 році військовозобов’язаним чоловікам також вручатимуть повістки. У ЗСУ пояснили, з якою метою це робитимуть.

«Так, чоловіки отримуватимуть повістки, щоб ТЦК та СП могли мати актуальну інформацію з обліку», – про це розповів начальник управління персоналу штабу командування Сухопутних військ ЗСУ Роман Горбач, повідомляє видання «НВ».

Врученням повісток і далі займатимуться у громадських місцях і робитимуть це доти, доки чоловіки не почнуть самі регулярно приходити до ТЦК та уточнювати необхідні дані. Горбач підкреслив, що з усіх чоловіків, яким вручають повістки, призивають лише 5% завданням повісток є оновлення інформації про спеціальність, роботу та право на відстрочку військовозобов’язаних: “Це не означає, що всім цим людям вручають повістки, щоб призвати їх до ЗСУ. У 95% це роблять, щоб громадянин з’явився до територіального центру і там уточнили його військово-облікові дані, а потім він повертається додому», – каже військовий.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, кого не мобілізують до армії.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні