Четвер, 18 Квітня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЯкий секретний інгредієнт потрібно додати при варінні яєць, щоб шкаралупа легко чистилася

Який секретний інгредієнт потрібно додати при варінні яєць, щоб шкаралупа легко чистилася

Этот материал также доступен на русском языке
У свіжих яєць є одна особливість - при варінні шкаралупа начебто приклеюється до білка, від чого зняти її акуратно проблематично. Часто, щоб уникнути такого "приклеювання", домогосподарки використовують варіант різкої зміни температур – гарячі яйця поміщають у крижану воду на кілька хвилин. Але, на жаль, такий метод не діє.

На щастя, існує простий спосіб, який допоможе вам запобігти появі такої проблеми. Для цього слід додати до каструлі, крім яєць, ще один інгредієнт.

Отже, спочатку наповніть посуд холодною водою, після чого занурьте у неї яйця і залиште в такому вигляді на 5-10 хвилин. Через вказаний час всипте в каструльку кілька хороших дрібок солі і поставте її на вогонь.

Дочекайтеся, поки рідина закипить, а потім зменште вогонь до мінімуму і варіть ще 5 хвилин. Коли вийде час, вимкніть плиту, але не прибирайте каструлю з конфорки ще 3-5 хвилин.

Натомість займіться приготуванням розчину, в який варто перекласти зварені яйця. Для цього наповніть ємність холодною водою і влийте в неї столову ложку білого оцту. Залишиться помістити яйця в розчин кислоти і залишити їх там до охолодження. Після таких нехитрих маніпуляцій шкаралупу вдасться зняти на раз-два.

Також легко очистити яйця від шкаралупи допоможе звичайна харчова сода. При варінні яєць потрібно додати у воду 1 чайну ложку соди.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, навіщо досвідчені господині додають соду при варінні гречки.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні