Четвер, 28 Березня, 2024
ГоловнаНовини300 днів війни: за минулу добу противник завдав 4 ракетних та 60...

300 днів війни: за минулу добу противник завдав 4 ракетних та 60 авіаційних ударів

Этот материал также доступен на русском языке
Почалася триста доба російського широкомасштабного вторгнення. Противник продовжує зосереджувати зусилля на веденні наступальних дій на Бахмутському та Авдіївському напрямах. Намагається відновити втрачене становище на Лиманському та веде оборону за іншими напрямками.

Минулої доби підрозділи Сил оборони України відбили атаки окупантів у районах населених пунктів Стельмахівка, Червонопопівка та Серебрянське Луганської області та Верхньокам’янське, Підгородне, Бахмут, Опитне, Курдюмівка, Красногорівка та Мар’їнка Донецької області.

Протягом доби противник завдав 4 ракетних та 60 авіаційних ударів, а також здійснив понад 80 обстрілів із реактивних систем залпового вогню.

Внаслідок цих ударів постраждала громадянська інфраструктура та населення. Загроза завдання ворогом авіаційних та ракетних ударів по об’єктах критичної інфраструктури залишається на всій території України.

На Волинському та Поліському напрямках ситуація залишається без істотних змін, ознак формування наступальних угруповань окупантів не виявлено.

Певні підрозділи збройних сил республіки Білорусь та Російська федерація продовжують перебувати у прикордонних з Україною районах.

На Сіверському напрямку мінометних обстрілів зазнали населені пункти Тимоновичі, Карповичі та Костобобрів Чернігівської області та Нововасилівка, Кондратівка, Водологи, Запсілля та Єздецьке на Сумщині.

На Слобожанському напрямку ворог здійснив мінометні та артилерійські обстріли позицій наших військ у районах населених пунктів Стрілка, Глибоке, Стариця, Вовчанськ, Волохівка, Чавунівка та Дворічна Харківської області.

На Куп’янському та Лиманському напрямах ворог здійснив обстріли з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії по районах населених пунктів Котлярівка, Крохмальне, Берестове Харківської області та Новоселівське, Стельмахівка, Макіївка, Майданчик, Червонопопів.

На Бахмутському та Авдіївському напрямах противник продовжує вести штурмові дії, здійснив обстріли з танків, мінометів ствольної та реактивної артилерії за нашими позиціями в районах тридцяти населених пунктів.

Зокрема, це – Верхньокам’янське, Берестове, Яківство, Соледар, Григорівка, Бахмутське, Бахмут, Годинник Яр, Кліщіївка, Андріївка, Курдюмівка, Авдіївка, Красногорівка, Мар’їнка та Новомихайлівка Донецької області.

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник продовжує артилерійські обстріли позицій наших військ та цивільної інфраструктури вздовж правого берега річки Дніпро.

Під поразку потрапили райони населених пунктів Темування, Красне, Малі Щербаки та Плавні Запорізької області та Чорнобаївка, Антонівка, Херсон, Микільське, Токарівка та Мілове Херсонської області.

Ворог продовжує зазнавати втрат, підтверджено поразку пункту постійної дислокації супротивника 18 грудня поточного року в районі населеного пункту Чаплинка Херсонської області.

Українська авіація завдала 16 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки та 6 ударів по позиціях зенітно-ракетних комплексів ворога.

Силами протиповітряної оборони за минулу добу було збито два ворожі вертольоти. Підрозділи ракетних військ та артилерії Сил оборони України вразили склад боєприпасів, 3 пункти управління та 3 райони зосередження живої сили противника.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні