П’ятниця, 29 Березня, 2024
ГоловнаНовини299 днів війни: що відбувається на фронті – оперативна інформація Генштабу на...

299 днів війни: що відбувається на фронті – оперативна інформація Генштабу на ранок 19 грудня

Этот материал также доступен на русском языке
Почалася двісті дев'яносто дев'ята доба російського широкомасштабного вторгнення. Минулої доби підрозділи Сил оборони відбили атаки окупантів у районах населених пунктів Стельмахівка, Макіївка, Краснопопівка та Білогорівка Луганської області та Верхньокам'янське, Бахмутське, Підгородне, Бахмут, Новомихайлівка та Перемога Донецької області.

Минулої доби російські окупанти завдали 4 ракетних і 7 авіаційних ударів за допомогою БПлА типу Shahed-136, а також здійснили 55 обстрілів з реактивних систем залпового вогню. Постраждали населені пункти, громадянська інфраструктура та мирне населення.

На Волинському та Поліському напрямках обстановка без істотних змін, ознак формування наступальних угруповань ворога не виявлено.

На Сіверському напрямку мінометних обстрілів зазнали населені пункти Грем’яч Чернігівської області та Білокопитове Сумської.

На Слобожанському напрямку ворог обстріляв райони населених пунктів Червона Зоря, Стрелеча, Глибоке, Стариця, Вовчанськ, Волохівка, Чавунівка, Фіголовка, Дворічна та Новомлинськ Харківської області.

На Куп’янському напрямку вогневої поразки зазнали райони населених пунктів Ягідне, Кислівка, Котлярівка, Крохмальне та Берестове Харківської області та Новоселівське та Стельмахівка у Луганській області.

На Лиманському напрямі ворог обстріляв Макіївку, Площадку, Краснопопівку та Діброву Луганської області.

На Бахмутському напрямку противник здійснив обстріли з танків і реактивної артилерії по районах населених пунктів Верхньокам’янське, Спірне, Берестове, Білогорівка, Яковлівка, Соледар, Григорівка, Бахмутське, Бахмут, Часів Яр, Ступочки, Кліщівка, Деліївка, Озарянівка та Дослідне Донецької області.

На Авдіївському напрямку обстріли зафіксовані біля Авдіївки, Красногорівки, Мар’їнки та Новомихайлівки Донецької області.

На Запорізькому та Херсонському напрямах противник вражав з реактивної та ствольної артилерії райони населених пунктів Красне, Новоандріївка, Малі Щербаки та Плавні Запорізької області; Червоногригорівка та Нікополь – Дніпропетровської та Садове, Херсон, Камишани та Кізомис Херсонської області. Є постраждалі серед мирних мешканців.

Окупанти продовжують обшуки населення на тимчасово захоплених територіях Донецької та Запорізької областей. Особлива увага приділяється мобільним телефонам та смартфонам. Збільшилась кількість окупантів у населених пунктах Мелітопольського району.

Крім того, російські окупанти розглядають можливість залучення до участі у бойових діях колишніх поліцейських, які перейшли на бік ворога.

Українська авіація минулої доби завдала 9 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки та 3 удари по позиціях зенітно-ракетних комплексів противника. У той же час, наші захисники збили сім БпЛА типу “Shahed-136”. Підрозділи ракетних військ та артилерії Сил оборони України вразили пункт управління, район зосередження живої сили, 2 склади боєприпасів противника, а також станцію радіолокації контрбатарейної боротьби “Зоопарк”.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні