Середа, 17 Квітня, 2024
ГоловнаГроші500 євро на сім'ю: українці отримають нову допомогу, але потрібно встигнути до...

500 євро на сім’ю: українці отримають нову допомогу, але потрібно встигнути до 31 січня 2023 року

Этот материал также доступен на русском языке
Через війну багатьом українцям довелося залишити свої будинки. Хтось залишився в Україні та став внутрішнім переселенцем, а хтось виїхав за кордон, отримавши статус біженця. Українські біженці отримують грошову допомогу у європейських країнах.

Можливість отримати від 500 євро на сім’ю з’явилася й у тих, хто тимчасово оселився у Каталонії. Іспанія з початку війни ухвалила понад 150 тисяч українських біженців.

Втім, допомогу там почали платити лише у серпні.

З 15 грудня у Каталонії почали приймати заявки на виплату грошової допомоги українцям. Про це повідомляє сайт уряду Каталонії.

На сайті Женералітату Каталонії (Generalitat de Catalunya) з’явилася сторінка з інформацією щодо надання допомоги українцям. Пряма економічна допомога спрямована на людей, які постраждали від конфлікту в Україні, зареєстровані в муніципалітеті в Каталонії та не мають достатніх фінансових ресурсів: місячний дохід менше ніж 481 євро у дорослого або менше ніж 629 євро – у матері з дитиною.

“Максимальна сума, яку можна отримати, становить 400 євро на місяць плюс 100 євро на кожного неповнолітнього”, – йдеться в оголошенні.

Це означає, що сім’я із двох дорослих отримає до 800 євро, а мати з дитиною – 500 євро. Але треба встигнути вчасно подати заявку. Термін подання заявок – з 15 грудня до 31 січня 2023 року. Максимальний період виплат – 6 місяців без продовження.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, що українці можуть отримати майже 7000 гривень допомоги.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні