П’ятниця, 19 Квітня, 2024
ГоловнаНовини290 днів війни: що відбувається на фронті – оперативна інформація Генштабу на...

290 днів війни: що відбувається на фронті – оперативна інформація Генштабу на ранок 10 грудня

Этот материал также доступен на русском языке
Почалася двісті дев'яна доба російського широкомасштабного вторгнення. Минулої доби підрозділи Сил оборони відбили атаки російських окупантів у районах населених пунктів Площанка, Невське, Білогорівка Луганської області та Яківлівка, Бахмутське, Підгородне, Бахмут, Опитне, Курдюмівка, Дружба, Невельське, Перемога та Новомихайлівка Донецької області.

Минулої доби противник завдав 5 ракетних і близько 20 авіаційних ударів, а також здійснив понад 60 обстрілів з реактивних систем залпового вогню.

Ракетні удари отримали населені пункти Велика Писарівка Сумської області, а також Камишеваха, Григорівське та Юльївка на Запоріжжі.

На Волинському та Поліському напрямах ситуація залишається без істотних змін, ознак формування наступальних угруповань противника не виявлено.

На Сіверському напрямку мінометних обстрілів зазнали населені пункти Ходине та Басівка Сумської області.

На Слобожанському напрямку обстрілів з мінометів та ствольної артилерії зазнали райони населених пунктів Стрілка, Червоне, Зелене, Тернова, Стариця, Огурцово, Чавунівка та Кам’янка Харківської області.

На Куп’янському напрямку ворог обстріляв з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії райони населених пунктів Дворична, Сіньківка, Куп’янськ, Кислівка, Табаївка, Піщане, Крохмальне, Берестове та Первомайське Харківської області та Новоселівське та Новоселівське та Новоселівське.

На Лиманському напрямку противник здійснив обстріли з танків та різнокаліберної артилерії по районах населених пунктів Греківка, Макіївка, Майданчик, Невське та Краснопопівка Луганської області та Торське та Григорівка – Донецької.

На Бахмутському напрямку під вогневу поразку російських окупантів потрапили райони понад двадцять населених пунктів.

Серед них – Верхньокам’янське, Берестове, Білогорівка, Веселе, Яківка, Соледар, Бахмутське, Бахмут, Опитне, Кліщіївка, Андріївка, Біла Гора, Курдюмівка, Озарянівка, Диліївка, Дружба та Залізне Донецької області.

На Авдіївському напрямку ворог здійснив обстріл районів Авдіївки, Бердичів, Первомайського, Мар’їнки та Новомихайлівки Донецької області.

На Новопавлівському напрямку артилерійські та мінометні обстріли зафіксовані недалеко від Вугледару, Пречистівки, Новоукраїнки, Золотої Ниви, Великої Новосілки, Времівки та Новополя Донецької області.

На Запорізькому напрямку противник завдав вогненної поразки населеним пунктам Красне, Дорожнянка, Залізничне, Гуляйпільське, Оріхів, Новоданилівка, Новоандріївка, Степове, Кам’янське, Червонодніпровка Запорізької області та Вищатарівка на Дніпропетровщині.

На Херсонському напрямку ворог здійснив артилерійські обстріли населених пунктів Херсонської області, недалеко від лінії зіткнення.

Артилерійські обстріли зазнали Антонівка, Чорнобаївка та Херсон, постраждали мирні жителі.

Окрім значних втрат військовослужбовців російських окупаційних військ на території України внаслідок дій підрозділів Сил оборони України, ворог також зазнає втрат від так званого “дружнього вогню”.

Це наслідок низької підготовки танкових та артилерійських екіпажів, а також відсутність взаємодії та зв’язку між підрозділами. Підрозділи українських ракетних військ та артилерії за минулу добу вразили чотири пункти управління та п’ять районів зосередження особового складу, озброєння та військової техніки окупантів.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні