Четвер, 25 Квітня, 2024
ГоловнаНовини288 днів війни: оперативна інформація Генштабу про ситуацію на фронті

288 днів війни: оперативна інформація Генштабу про ситуацію на фронті

Этот материал также доступен на русском языке
Почалася двісті вісімдесят восьма доба російського широкомасштабного вторгнення. За минулу добу підрозділи Сил оборони відобразили атаки російських окупантів в районах населених пунктів Тернова Харківської області; Майорську, Мар'їнці та Новомихайлівці Донецької області.

Минулої доби противник завдав 7 ракетних і 16 авіаційних ударів, здійснив понад 40 обстрілів з реактивних систем залпового вогню.

Загроза російських ракетних ударів по об’єктах енергетичної системи та критичної інфраструктури на всій території України зберігається й надалі.

На Волинському та Поліському напрямках обстановка без істотних змін, ознак формування наступальних угруповань противника не виявлено.

На Сіверському напрямку ворог здійснив артилерійські та мінометні обстріли населених пунктів Хринівка та Грем’яч Чернігівської області та Нововасилівка, Вулиця, Чернецьке та Середина Буда Сумської області.

На Слобожанському напрямку обстріли з танків та артилерії зазнали районів населених пунктів Уди, Ветеринарне, Стариця, Огурцове, Вовчанські Хутори, Амбарне, Бологівка, Дворічна та Кам’янка Харківської області.

На Куп’янському напрямі противник обороняється.

Обстріляв райони населених пунктів Куп’янськ, Синківка, Кислівка, Котлярівка, Табаївка, Крохмальне, Берестове та Першотравневе, Харківської області та Стельмахівка та Андріївка у Луганській області. На Лиманському напрямку зафіксовано вогненну поразку ворогом районів Греківки, Макіївки та Майдану Луганської області та Тернів, Діброви та Григорівки Донецької області.

На Бахмутському та Авдіївському напрямах противник не залишає спроб іти в наступ.

Обстріли з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії зазнали населених пунктів Верхньокам’янське, Спірне, Білогорівка, Соледар, Бахмутське, Бахмут, Кліщіївка, Курдюмівка, Дружба, Залізне, Першотравневе, Невельське, Красногорівка, Мар’є.

На Новопавлівському та Запорізькому напрямках ворог обороняється.

Здійснив артилерійські та мінометні обстріли районів Вугледару, Богоявленки, Пречистівки та Золотої Ниви Донецької області.

На Херсонському напрямку ворог веде оборонні дії, зміцнює угруповання військ.

Зафіксовано артилерійську поразку понад 15 населених пунктів, неподалік лінії зіткнення. Серед них – Золота Балка, Качкарівка, Львів, Токарівка, Інженерне, Антонівка, Дніпровське Херсонської області. Також під вогонь потрапили острів Білогрудий та Херсон та Миколаїв.

За наявною інформацією, у тимчасово окупованому місті Ясинувата Донецької області під час перевезення одного з підрозділів окупаційних військ на бойові позиції втекли близько 20 осіб зі зброєю із раніше ув’язнених.

Внаслідок проведення розшукових дій троє втікачів знищено. Заходи продовжуються. Як то кажуть, бий своїх, щоб чужі боялися.

На тимчасово зайнятій території Запорізької області для поповнення поточних втрат російські окупанти планують мобілізувати місцевих жителів.

Зокрема, у місті Мелітополь Запорізької області наголошено на видачі повісток чоловікам призовного віку з вимогою прибути до військового комісаріату найближчим часом. Авіація Сил оборони минулої доби завдала 17 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, а також 2 удари по позиціях зенітно-ракетних комплексів противника. У той же час, наші воїни збили ударний БпЛА типу Shahed-136 і розвідувальний дрон Орлан.

Підрозділи ракетних військ та артилерії Сил оборони України за минулу добу вразили 6 пунктів управління, 5 районів зосередження особового складу, позицію артилерії та 2 боєприпаси противника.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні