П’ятниця, 19 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниМінімальна пенсія 4186 гривень: кому та на скільки підвищать пенсійні виплати у...

Мінімальна пенсія 4186 гривень: кому та на скільки підвищать пенсійні виплати у грудні

Этот материал также доступен на русском языке
З 1 грудня в Україні зростає прожитковий мінімум. Відповідно збільшаться і деякі соціальні виплати, торкнеться перерахунок та пенсій. Комусь додадуть кілька сотень гривень, а комусь – кілька десятків гривень.

Внаслідок перерахунку з 1 грудня мінімальна пенсія в Україні становитиме 2093 гривні. У той же час слід пам’ятати, що максимальна виплата становить 10 мінімалок. Це означає, що максимальна пенсія в Україні із 1 грудня буде вже 20 930 гривень.

Буде збільшено і надбавку за понаднормовий стаж. Наприклад, якщо українцю потрібно 30 років страхового стажу, а у нього їх 35, то за 5 додаткових років він отримає надбавку. Вона невелика, але приємно. Буде переглянуто також пенсії для військовослужбовців та їхніх сімей. Ці виплати з 1 грудня будуть такими:

  • Мінімальна пенсія сім’ям військовослужбовців при втраті годувальника у розмірі до 4 186 гривень (збільшення на 132 гривні);
  • Надбавки особам з інвалідністю внаслідок війни у ​​розмірі до 429 гривень (зростання на 138 гривень);
  • Прибавки ветеранам війни та членам сім’ї загиблих або померлих ветеранів війни зростуть на суму від 6,6 до 33 гривень.

У той самий час мінімальна пенсія військовослужбовця може бути понад 70 відсотків сум грошового забезпечення. Цього року це близько 30 930 гривень.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, кому страховий стаж зарахують у потрійному розмірі.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні