Четвер, 25 Квітня, 2024
ГоловнаКомуналкаОпалювальний сезон в Україні: Шмигаль повідомив, чи вистачить пального та газу для...

Опалювальний сезон в Україні: Шмигаль повідомив, чи вистачить пального та газу для проходження зими

Этот материал также доступен на русском языке
В Україні вже розпочався опалювальний сезон, але через постійні атаки Росії, які влаштовують нам енергетичний терор, є проблеми з електропостачанням. Мета Росії – заморозити країну та зробити черговий геноцид українського народу. Чи вистачить Україні палива для проходження опалювального сезону?

За словами прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля, в зиму Україна входить з 14 мільярдами кубічних метрів газу, пише 24tv.ua.

“Крім того, є 1,3 мільйона тонн вугілля на складах. Цього ресурсу вистачить для того, щоби стабільно пройти зиму», – додає він.

Прем’єр-міністр розповів, що достатньо ресурсів в України і пального. У Міністерстві економіки розуміють, що попит на пальне може зрости, тому передбачається дефіцит. Уряд перебуває у постійному діалозі з мережами пального та уважно стежить за балансом імпорту та споживання. Імпорт в останні місяці у нас становив близько 700 тисяч тонн щомісяця, що дозволяє забезпечити потреби споживачів.

Також Україна звернулася за додатковими обсягами газу до США. Запасів газу та вугілля для проходження в Україні опалювального сезону вистачає, інше питання – це ракетні удари по критичних об’єктах.

Якщо вони продовжуватимуться, то в країні настане блекаут, який може тривати 7-10 днів.

Після останньої атаки 23 листопада Україна вже майже тиждень не може відновити енергопостачання. У багатьох містах та селах світло з’являється на кілька годин на добу.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні