Четвер, 25 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниПоследние магнитные бури в ноябре 2022: какие дни станут самыми тяжелыми?

Последние магнитные бури в ноябре 2022: какие дни станут самыми тяжелыми?

Этот материал также доступен на русском языке
Фахівці розповідають про магнітні бурі у листопаді 2022: останній місяць осені закінчиться парадом сильних штормів.

Спеціалісти сонячних лабораторій продовжують щодня спостерігати за ситуацією на Сонці, щоб вчасно попередити нас про потенційно небезпечні явища, пов’язані з небесним світилом. Насамперед до них відносяться магнітні бурі. Як ми знаємо, у дні підвищеної активності на Сонці фіксуються спалахи, які спричиняють магнітні бурі на Землі.

Такі потужні викиди енергії не проходять безвісти. Багато метеозалежних людей у ​​цей період помічають різке погіршення самопочуття. Підготуватись до можливих ускладнень найближчим часом допоможе прогноз геомагнітної активності на листопад.

Магнітні бурі у листопаді 2022

В останній місяць осені відбуваються магнітні бурі різного ступеня потужності. Тому метеозалежним, а також людям похилого віку слід зберігати пильність. І якщо деякі магнітні бурі спровокують лише дратівливість і поганий настрій, то потужніші цілком можуть згодом обернутися загостренням недолікованих хвороб та серйозними проблемами зі здоров’ям. Все залежить від Кр-індексу .

Прогноз геомагнітної активності у листопаді 2022:

Період Геомагнітний індекс (Кр) Вплив на організм людини

27-28 листопада 3 – середній рівень Мінімальний вплив на здоров’я людини
29-30 листопада 4-5 – небезпека. Значний вплив, радимо уважно стежити за самопочуттям

Як змінюється самопочуття людини зі збільшенням індексів (Кр) магнітних бур?

Індекс (Кр) Симптоми
1-2 бали Досить спокійна геомагнітна ситуація, під час якої людина зазвичай не помічає жодних змін самопочуття.
3 бали Відзначається підвищена геомагнітна активність, яка переважно проявляється загальною слабкістю організму, необґрунтованою втомою чи зниженням тонусу. Багато хто помічає щось недобре, проте не пов’язують дискомфорт з магнітними бурями.
4 бали Небезпечна геомагнітна обстановка, яка може стати причиною значного погіршення самопочуття. Навіть у стресостійких людей зненацька може виникнути почуття апатії. Метеозалежність проявляється запамороченням, різкими нападами мігрені, підвищеним артеріальним тиском та іншими симптомами.
5 балів Найнебезпечніший рівень геомагнітної активності. Всі перераховані вище симптоми істотно посилюються і можуть завдати непоправної шкоди здоров’ю. 5-тибальні шторми особливо загрожують людям із захворюваннями серцево-судинної системи.

Вплив магнітної бурі на здоров’я: хто ризикує?

Насамперед у період підвищеної геомагнітної активності слід проявляти максимальну обережність людям, які страждають від хронічних захворювань, а також мають проблеми із серцево-судинною системою.

Бути напоготові слід людям, які перенесли важкі травми та непросте хірургічне втручання.

Якщо ви опинилися на лікарняному – стежте, щоб під час магнітної бурі ситуація не ускладнилася.

Люди з ослабленою імунною системою частіше зазнають негативного впливу геомагнітної активності.

Як підготувати свій організм до настання магнітних бур?

Важкі фізичні навантаження краще відкласти більш сприятливі часи. Однак уникати будь-якої активності не варто. Навіть мінімальний комплекс вправ знижує рівень стресу і приводить до норми кровообіг. Розтяжка на все тіло, а також легка гімнастика має стати постійним ранковим ритуалом. Таким чином, організм зможе залишатися в тонусі і збереже сили, щоб впоратися з підвищеною сонячною активністю.

Приймайте контрастний душ, чергуючи напори холодної та гарячої води кожні 10-15 секунд. Ця водна процедура активізує обмінні процеси, позитивно позначається на режимі циркуляції крові, а також допомагає стати спокійнішою та впевненішою в собі. Увечері допоможе зняти втому прийняття розслаблюючої ванни, наприклад, з додаванням різних трав або ефірних олій. Аромовани сприяють міцному та здоровому сну.

Як уникнути негативного впливу потужних магнітних бур?

Проводьте більше часу на свіжому повітрі. Навіть не надто тривалі прогулянки допомагають заспокоїтися, позбутися негативних емоцій та очистити свій розум.

Дотримуйтесь здорового раціону харчування. Постарайтеся знизити до мінімуму вживання жирної, смаженої та копченої їжі, відмовтеся від міцної кави, алкогольних та енергетичних напоїв. Пийте зелений чай, робіть ставку на салати із сезонних овочів та фруктів – це скарбниця безлічі вітамінів.

Відмовтеся від куріння. Як усі ми чудово знаємо, ця згубна звичка значно підвищує ризик виникнення серцево-судинних хвороб. А саме люди з таким діагнозом найбільш схильні до негативного впливу магнітних бур.

Не забувайте провітрювати кімнату. Насичене киснем повітря позитивно позначається на стані людини: бадьорить, підвищує імунітет, позбавляє головного болю. Провітрювання також знижує концентрацію частинок пилу та шкідливих мікроорганізмів, у тому числі вірусів, позбавляє неприємних запахів та запобігає розвитку плісняви. Прибирання та свіже повітря – проста застава не тільки чистоти, а й здоров’я.

Налаштуйте режим сну. Завжди лягайте спати одночасно. Створіть тиху обстановку із прохолодною, але при цьому комфортною кімнатною температурою. Мінімізуйте використання гаджетів перед сном – не вмикайте телевізор і не беріть у руки смартфон.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні