Четвер, 25 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниКабмін змінив порядок видачі безкоштовних продуктових наборів

Кабмін змінив порядок видачі безкоштовних продуктових наборів

Этот материал также доступен на русском языке
Уряд України ухвалив рішення, яке дозволить прискорити роздачу продовольчих наборів.

У п’ятницю, 4 листопада, Кабмін змінив порядок забезпечення населення безкоштовними продуктовими наборами в умовах воєнного стану.

Так, згідно з рішенням Кабміну, тепер продуктові набори матимуть змогу отримати й ті внутрішньо переміщені особи, які мають право на отримання грошової допомоги за рахунок коштів держбюджету або в рамках допомоги від міжнародних організацій.

Які зміни ухвалив уряд:

  • продукти від держави безоплатно зможуть отримувати ВПО, які мають право на грошову допомогу;
  • передбачена можливість компенсації послуг зі зберігання зерна або випікання хліба частиною продукції;
  • зазначено необхідність дотримуватися обсягів кожного товару в наявності, передбачених законодавством (з допустимим відхиленням ±25% для чаю та кави, ±20% для інших продуктів);
  • встановлена ​​можливість взаємозамінності товарів – у разі відсутності продукти можуть бути замінені готівкою (але не більше 4 позицій).

«Ми зробили порядок надання допомоги більш гнучким та одночасно зміцнили обов’язковість забезпечення громадян встановленими обсягами продуктів. Загалом рішення розширить коло і покращить забезпечення людей, які потребують допомоги, а також дозволить більш ефективно використовувати запаси раніше закупленого зерна для забезпечення хлібом населення, яке потребує допомоги», – пояснила глава Мінекономіки Юлія Свириденко.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні