Вівторок, 23 Квітня, 2024
ГоловнаКомуналкаУ Кабміні ухвалили важливе рішення про тарифи на електроенергію: скільки платитимемо за...

У Кабміні ухвалили важливе рішення про тарифи на електроенергію: скільки платитимемо за світло

Этот материал также доступен на русском языке
Через постійні обстріли рашистами об'єктів енергетичної інфраструктури в Україні виникли серйозні проблеми з електропостачанням. Укренерго запровадили графіки планових відключень, які стосуються всіх областей України. Не менш важливим є питання – що буде з тарифом на електроенергію у зв'язку з усім, що відбувається.

У Міністерстві енергетики зробили важливу заяву.

Уряд продовжив дію спецобов’язків на ринку електроенергії, до 31 березня 2023 року – таким чином тарифи для населення не зміняться до кінця опалювального сезону.

Кабінет міністрів схвалив ухвалу, яка передбачає продовження спеціальних обов’язків на учасників ринку електроенергії. Це означає, що пільгові ціни на електроенергію для побутових споживачів зберігатимуться протягом опалювального сезону до 31 березня 2023 року.

«Сьогодні, незважаючи на війну та масовані обстріли енергетичної інфраструктури, прийнято рішення зберегти незмінними тарифи для населення, щоб запобігти додатковому фінансовому навантаженню на наших громадян. Вдячний кожному за своєчасну оплату електроенергії, це надзвичайно важливо для стабільної роботи наших енергокомпаній та оперативного проведення ремонтів об’єктів та обладнання, пошкоджених через ворожі атаки», – наголосив міністр енергетики Герман Галущенко.

Цьогорічний тариф на електроенергію з 1 жовтня 2021 року становить 1,44 грн за кВт-годину при споживанні до 250 кВт-год на місяць. Таких споживачів до кінця вересня було 80% загальної кількості. Для всіх, хто споживає понад 250 кВт-год на місяць, ціна залишилася незмінною на рівні 1,68 грн. Тариф у 1,68 грн/кВт-год також діє для гуртожитків та колективних побутових споживачів.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, скільки платитимемо за комунальні послуги з 1 листопада.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні