Вівторок, 16 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниПідвищення прожиткового мінімуму не вигідно тим, хто отримує мізерні пенсії та соцвиплати...

Підвищення прожиткового мінімуму не вигідно тим, хто отримує мізерні пенсії та соцвиплати – Мінсоцполітики

Этот материал также доступен на русском языке
У грудні збільшиться прожитковий мінімум, йдеться про суму 2684 грн для працездатних осіб та 2093 грн для осіб, які втратили працездатність. У зв'язку з цим будуть перераховані пенсії тим, хто отримує мінімальні виплати та тим, хто отримує максимальні виплати.

Перша заступниця Міністерства соціальної політики Дарія Марчак під час телемарафону заявила, що найбільшу вигоду від підвищення прожиткового мінімуму отримують не ті громадяни, які більше потребують допомоги.

За її словами, прожитковий мінімум прив’язаний до значної кількості виплат і тому його підвищення відчувають, перш за все, громадяни з хорошим фінансовим станом.

«На жаль, прожитковий мінімум сьогодні в Україні не відіграє своєї ключової ролі показника доходів. Скільки сім’я має отримувати для того, щоби жити безбідно. І це глобальна проблема. І причина цієї проблеми — це те, що за незалежність України до прожиткового мінімуму прив’язали дуже багато виплат. І таким чином, коли ми рухаємо прожитковий мінімум, на жаль, дуже часто ми опиняємося в ситуації, коли найбільшу вигоду від підвищення прожиткового мінімуму отримують не ті громадяни, які більше потребують допомоги від фінансів, а ті, які мають хороший стан, – заявила вона.

Марчак зазначила, що наступного року підвищення прожиткового мінімуму не планується, чергове зростання відбудеться в грудні 2022 року і збережеться на весь 2023 рік.

У Раді вже зареєстровано законопроект, який має вирішити проблему непрофільного використання прожиткового мінімуму.

Нагадаємо, раніше ми розповідали про перерахунок пенсій військовослужбовцям із жовтня.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні