П’ятниця, 29 Березня, 2024
ГоловнаНовиниЧи можливі морози до -26 градусів: синоптики зробили прогноз на зиму

Чи можливі морози до -26 градусів: синоптики зробили прогноз на зиму

Этот материал также доступен на русском языке
Українців готують до найскладнішої за всю історію незалежної України зими. Але яку погоду нам готує «небесна канцелярія», чи допоможе вона нам сяк-так перезимувати чи варто чекати 20-30-градусних морозів?

Фахівці Українського гідрометцентру зробили прогноз на майбутню зиму, що ґрунтується на аналізі температурних показників в Україні за останні 30 років.

Так, очікується, що середня температура зимового періоду (грудень-лютий) буде на 1-2 градуси вищою за норму, розраховану за період 1991-2020 років.

“Вірогідність тривалих періодів дуже холодної погоди з мінімальною температурою -25 -30 градусів в Україні дуже низька”, – наголосили синоптики.

Але синоптики попереджають про можливість короткочасних істотних похолодань тривалістю 1-5 діб, коли мінімальна температура вночі опускатиметься до -15-20 градусів. Найнижчі температури (до мінус 26 градусів) можливі на північному сході України.

Фахівці Українського гідрометцентру додали, що перенесення початку опалювального періоду на пізніші терміни та його закінчення на більш ранні терміни обґрунтовано та підтверджується метеорологічними розрахунками.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні