П’ятниця, 29 Березня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяКвашена капуста по-галицьки - старовинний рецепт

Квашена капуста по-галицьки – старовинний рецепт

Этот материал также доступен на русском языке
Цей рецепт квашеної капусти вже кілька століть готують на Галичині. Така капуста називається «крижавка» і готується два тижні, але її можна їсти і раніше – тоді вона буде малосольною.

Інгредієнти:

капуста білокачанна – 1 шт.,

буряк – 200 г,

селера – 100 г,

часник – 1 головка,

кмин – 15 г,

сіль – 2 столові ложки,

вода – 1 л,

мед – 2 столові ложки.

Приготування:

  1. Буряк і селеру почистити, порізати соломкою.
  2. Зубчики часнику розрізати навпіл.
  3. Капусту розрізати на вісім частин, щоб качан тримав листя.
  4. У банку шарами скласти капусту, буряк, селеру, пересипаючи кмином і часником.
  5. У киплячій воді розчинити сіль та мед.
  6. Залити гарячим розчином повністю всю капусту.
  7. Накрити банку марлею і поставити при кімнатній температурі на 7-14 днів.
  8. Коли капуста набуде рівномірно рожевого кольору – закрити кришкою і поставити в холодильник.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні