Четвер, 28 Березня, 2024
ГоловнаЗдоров'яВчені знайшли взаємозв'язок між болем у певних частинах тіла та підвищеним холестерином

Вчені знайшли взаємозв’язок між болем у певних частинах тіла та підвищеним холестерином

Этот материал также доступен на русском языке
Виявляється, підвищений холестерин може проявлятися болем у певних частинах нашого тіла. Такого висновку дійшли медики з Ківлендської клініки.

На їхню думку, ключовою областю тіла, в якій виникає біль у зв’язку з підвищеним рівнем холестерину є ноги.

Високий рівень холестерину відомий як “тихий вбивця”, оскільки його накопичення в артеріях часто відбувається без помітних симптомів – при цьому для людини різко зростають ризики серцевих захворювань та інсульту. Але іноді сигналом підвищення рівня холестерину є хворобливі відчуття – особливо якщо це біль у ногах.

За словами фахівців Ківлендської клініки, холестерин, що скупчився, може звужувати кровоносні артерії, в результаті чого обмежується приплив крові до деяких областей тіла. Ноги через таке обмеження страждають особливо відчутно, наражаючись на захворювання периферичних артерій (ЗПА).

Експерти перерахували такі особливості болю в ногах:

  • Загострюється під час руху, фізичних навантажень.
  • Проходить під час відпочинку, припинення руху.
  • Крім болю у м’язах ніг відчуваються оніміння, слабкість, тяжкість, втома.

Клініка додає, що біль може бути досить сильним, щоб обмежувати рухливість людини – вона перестає займатися тими видами діяльності, які потребують активної ходьби або бігу.

«Пекучий або ниючий біль при ЗПА відчувається в литках, ступнях і пальцях ніг – іноді він може проявлятися під час відпочинку, особливо вночі, в положенні лежачи, змушуючи людину шукати позу, яка б її полегшила», – попередили медики.

Крім того, холестериновий біль може відчуватися в інших областях тіла – стегнах та сідницях. Якщо такий біль виникає періодично, слід записатися на прийом до лікаря.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як позбавитися від головного болю без пігулок.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні