Субота, 20 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниВ Україні виплачуватимуть універсальну соціальну допомогу: кого торкнеться

В Україні виплачуватимуть універсальну соціальну допомогу: кого торкнеться

Этот материал также доступен на русском языке
У Міністерстві соціальної політики анонсували запровадження універсальної соціальної допомоги громадянам, які опинилися у біді.

Як розповіла в ексклюзивному інтерв’ю Соціальній інформаційній платформі перша заступниця міністерства соціальної політики Дар’я Марчак, це станеться орієнтовно у квітні.

За її словами, це будуть виплати, прив’язані до фінансово-майнового стану людини, які дозволять охопити набагато більше громадян, які опинилися у скруті.

Над відповідним законопроектом уже працюють, планують подати його до Верховної Ради протягом осені та отримати її схвалення. А у квітні вже запровадити універсальну соціальну допомогу.

«Починаючи орієнтовно з квітня 2023 року, ми зможемо запровадити такий універсальний інструмент підтримки. І один із нюансів цього інструменту – це те, що ми хочемо уникнути показника прожиткового мінімуму і запровадити певний базовий показник і порівнювати доходи, які отримує сім’я з ним. І якщо сім’я отримує дуже низькі доходи з усіх джерел, тоді надаватиме фінансову підтримку такій сім’ї від держави», – зазначила Марчак.

За словами Дарії Марчак, таку допомогу планують надавати певний час, доки людина не знайде роботу, не влаштує свої справи та не повернеться до самостійного життя.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, що українки, які повернулися додому, отримають по 80 тисяч гривень допомоги.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні