Четвер, 25 Квітня, 2024
ГоловнаНовини220-й день війни: що відбувається на фронті – актуальна інформація Генштабу на...

220-й день війни: що відбувається на фронті – актуальна інформація Генштабу на ранок 1 жовтня

Этот материал также доступен на русском языке
Почалася двісті двадцята доба героїчного протистояння Української нації російському широкомасштабному вторгненню.

Ворог обстрілює позиції наших військ уздовж лінії зіткнення, веде повітряну розвідку. Завдає ударів по цивільній інфраструктурі та житлам мирного населення. Минулої доби противник завдав 4 ракетних і 15 авіаційних ударів, здійснив понад 85 обстрілів з РСЗВ по військових і цивільних об’єктах на території України. Від ворожих ударів постраждали понад 50 населених пунктів. Зокрема, Білогорівка, Новомиколаївка, Благодатка, Сухий Ставок та Одрадівка.

На Волинському та Поліському напрямках ситуація без істотних змін. На інших напрямках противник здійснив обстріл населених пунктів з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії, а саме:

  • на Слобожанському напрямку – в районах населених пунктів Стрілка, Рідкодуб, Кучківка, Охрімівка та Ольховатка;
  • на Краматорському напрямку – в районах населених пунктів Григорівка, Білогорівка, Івано-Даріївка, Закотне, Роздолівка та Спірне;
  • на Бахмутському напрямку – в районах населених пунктів Бахмут, Зайцеве, Миколаївка Друга та Парасковіївка;
  • на Авдіївському напрямку – в районах населених пунктів Мар’їнка, Водяне та Олександропіль;
  • на Новопавлівському напрямку – в районах населених пунктів Новосілка, Новопіль, Пречистівка та Павлівка.

На Запорізькому напрямку зафіксовано обстріли в районах населених пунктів Мала Токмачка, Залізничне, Гуляйполі та Новоандріївка.

На Південнобузькому напрямку обстріли з танків, мінометів і ствольної артилерії зазнали районів понад двадцять п’ять населених пунктів уздовж лінії зіткнення. Серед них – Степова Долина, Мирне, Сухий Ставок, Ольгіно та Архангельське. У зв’язку з істотним недоліком людських ресурсів, насамперед офіцерських кадрів, російське військове керівництво змушене передчасно задіяти курсантів військових училищ. У Тюменському військовому училищі буде проведено достроковий випуск курсантів. Випускників планується направити на первинні офіцерські посади на військові частини, що комплектуються мобілізаційним резервом. Курсантів випускних курсів Рязанського десантного училища направляють проведення підготовки полків мобілізаційного резерву, здійснювану з урахуванням полігонів неподалік Рязані, Омська, Пскова, Тули та інших міст. Для зазначених підрозділів планують заходи щодо підготовки та погодження строком не більше одного місяця, з наступним вибуттям до району ведення бойових дій на території України. Минулої доби підрозділи Сил оборони України відбили атаки противника поблизу Нью-Йорка, Зайцева і Соледара. Авіація Сил оборони минулої доби завдала одинадцяти ударів. Підтверджено поразку опорного пункту супротивника, шести районів зосередження озброєння та військової техніки, а також чотирьох зенітних ракетних комплексів супротивника. Крім того, наші підрозділи протиповітряної оборони збили три БПЛА та гелікоптер Ка-52.

Путін заявив про анексію чотирьох українських регіонів

Учора, 30 вересня, президент РФ Володимир Путін підписав “договори про вступ до складу Росії” захоплених українських територій Донецької, Луганської, Херсонської та Запорізької областей і заявив, що відтепер їхні мешканці – громадяни РФ. Російський диктатор звернувся до Києва та країн Заходу: “Люди, які живуть у Луганську, Донецьку, Херсоні та Запоріжжі, стають нашими громадянами назавжди”. Путін закликав Україну припинити всі бойові дії та повернутися за стіл переговорів. “Ми до цього готові”, – спробував переконати російського президента. За його твердженням, цей Захід веде “гібридну війну” проти Росії, а не навпаки. Але РФ зможе “захистити свої цінності” і “за підтасованими правилами жити не буде”, запевняє Путін. Хоча проведення референдумів під дулами автоматів – це не підтасовування.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні