Вівторок, 23 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниЯк дізнатися про розмір майбутньої пенсії - інструкція Пенсійного фонду

Як дізнатися про розмір майбутньої пенсії – інструкція Пенсійного фонду

Этот материал также доступен на русском языке
Розмір пенсії цікавить не лише тих, хто вже вийшов на пенсію чи тих, хто на неї збирається, а й тих, кому до заслуженого відпочинку працюватиме і працюватиме. Адже цікаво знати, на що можна буде розраховувати у похилому віці.

Дізнатися про розмір майбутньої пенсії можна за допомогою Пенсійного калькулятора від Пенсійного фонду України.

Розраховуємо розмір пенсії: покрокова інструкція

Пенсійний калькулятор — це електронний сервіс, який допоможе спрогнозувати розмір майбутнього пенсії. Для цього система враховує вік, стаж та заробіток.

  1. Авторизуйтеся. Перш за все, потрібно авторизуватися на сайті ПФУ. Далі відкрити розділ Портал персональних послуг та вибрати Пенсійний калькулятор. Авторизуватися можна за допомогою кваліфікаційного електронного підпису (КЕП), Дія.Підпис або BankID.
  2. Виберіть метод розрахунку пенсії. Тут потрібно бути уважним, адже за умовчанням стоїть варіант “За введеними даними”. Потрібно вибрати “З урахуванням стажу, який буде придбано до пенсійного віку”. У Пенсійному фонді зазначають: варіант розрахунку пенсії важливий, адже за його допомогою можна перевірити, чи ти маєш право на пенсію після досягнення певного віку.
  3. Перевірте персональні дані. Перевірте, чи правильно заповнили всі дані та, за необхідності, актуалізуйте інформацію.
  4. Додайте періоди трудової діяльності. Ви можете не побачити деяких місць роботи у згаданому переліку, тому їх потрібно буде ввести самостійно. Для цього натисніть “Додати період”: введіть місце та період роботи, а також розмір заробітної плати.
  5. Розрахунок. Після заповнення всіх даних натисніть кнопку “Зберегти та розрахувати”. Потім ви побачите свою розраховану пенсію, а всі введені дані зберігатимуться і показуватимуться при наступному вході до Пенсійного калькулятора.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, хто має право на надбавку та як її отримати.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні