П’ятниця, 19 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниКабінет міністрів запевнив, що дефіциту гречки не буде

Кабінет міністрів запевнив, що дефіциту гречки не буде

Этот материал также доступен на русском языке
Україна цього року вперше виробить гречки в 1,5 раза більше, ніж потрібно на внутрішнє споживання.

В умовах війни цього року буде зібрано близько 67 млн ​​тонн зернових, зернобобових та олійних, що завдяки героїзму українських аграріїв та Збройних Сил України є одним із ТОП-5 найкращих показників за 30 років.

Про це повідомили у Кабміні.

Збір за всіма групами культур у 1,5-3 рази перевищує внутрішні потреби українців. А це означає, що продовольчу безпеку України повністю гарантовано, – повідомили на сайті Кабміну з посиланням на першого заступника Міністра агрополітики та продовольства України Тараса Висоцького.

Також Тарас Висоцький розповів, що збір у всіх групах культур у 1,5-3 рази перевищує внутрішні потреби українців.

Аграрії відгукнулися на заклик споживачів та держави та значно збільшили посівні площі під гречку. За останнє десятиліття ми вперше вийдемо з виробництвом гречки, що в 1,5 раза більше за внутрішнє споживання. І це навіть дозволить нам сформувати внутрішній запас, – наголосив перший заступник міністра.

Також Тарас Висоцький заспокоїв і ласунів, повідомивши, що українці будуть забезпечені і цукром: його виробництво очікується на рівні близько 1 млн. 200 тис. тонн, при внутрішньому споживанні 1 млн. 150 тис. тонн.

Джерело

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні