П’ятниця, 19 Квітня, 2024
ГоловнаНовини211-а доба війни: у Генштабі ЗСУ розповіли про ситуацію на фронті –...

211-а доба війни: у Генштабі ЗСУ розповіли про ситуацію на фронті – інформація за напрямками

Этот материал также доступен на русском языке
На початок 211-ої доби з моменту повномасштабного вторгнення РФ в Україну ворог продовжує зосереджувати зусилля на спробах повної окупації Донецької області.

Як повідомили у Генштабі ЗСУ, росіяни також намагаються організувати оборону та утримати раніше захоплені території.

Ворог продовжує обстрілювати наші позиції вздовж лінії зіткнення, вживає заходів щодо перегрупування своїх військ, постійно веде повітряну розвідку.

Минулої доби ворог завдав 8 ракетних і 16 авіаційних ударів, здійснив 115 обстрілів з РСЗВ по військових і цивільних об’єктах на території України. Внаслідок цих ударів постраждала інфраструктура понад 40 населених пунктів, серед яких Сіверськ, Мар’їнка, Веселе, Єгорівка, Безіменне, Білогірка, Миролюбівка та Високопілля. Зберігається загроза авіаційних та ракетних ударів по всій території України.

Ситуація за напрямками

  • Волинське та Поліське – ситуація без змін.
  • Сіверське – ворог стріляв у районах Сеньківки та Гута-Студенецької Чернігівської області;
  • Слобожанське – були обстріли в районах Стрілки, Глибокого, Морохівця, Гатища, Вовчанська, Кам’янки, Куп’янська та Осикове;
  • Краматорське – були обстріляні Слов’янськ, Коровий Яр, Богородичне, Олександрівка, Ярова, Пришиб, Діброва, Донецьке та Райгородок;
  • Бахмутське – зазнали обстрілів Миколаївка, Соледар, Бахмутське, Бахмут, Роздолівка, Опитне, Яківка, Білогорівка та Майорськ;
  • Авдіївське – постраждали від обстрілів Красногорівка, Авдіївка, Кам’янка, Опитне, Мар’їнка та Водяне;
  • Новопавлівське та Запорізьке – вогневого впливу зазнали близько 16 населених пунктів, серед яких Вугледар, Пречистівка, Гуляйпільське, Ненудне, Времівка та Новопіль.
  • Південнобузьке – обстріли зазнали понад 25 населених пунктів уздовж лінії зіткнення. З метою ведення розвідки, коригування вогню та завдання ударів по об’єктах цивільної інфраструктури ворог здійснив понад 30 вильотів БпЛА.
  • Сватівський район – з метою приховування інженерного обладнання територій, окупанти насильно виселили мешканців Гончарівки та Кузьменівки з житла та вивезли вглиб тимчасово окупованої території Луганської області.

У Миколаївській області рашисти захопили у територіальних громад машини-молоковози та задіяли їх для прихованого підвезення пального до зони бойових дій. Минулої доби підрозділи наших військ відбили атаки противника в районах Зайцево, Одрадівки та Новомихайлівки. Для підтримки дій наземних угруповань авіація Сил оборони завдала 41 удару по ворожих позиціях, вразивши 21 район зосередження живої сили та військової техніки противника, 4 опорні пункти, 15 позицій зенітних ракетних комплексів. Ракетні війська та артилерія за минулу добу завдали вогневої поразки по 24 об’єктах супротивника. Зокрема, за 4 пунктами управління різного рівня, 4 районами зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, 7 складах боєприпасів та ПММ. У зону поразки потрапили склади, 4 об’єкти ППО та артилерії. Загальні втрати ворога уточнюються.

Звільнено 215 українських захисників, серед яких і бійці “Азова”

21 вересня, пізно ввечері, стало відомо про обмін військовополоненими. 215 українських захисників, серед яких і герої оборони Маріуполя, обміняли на 55 російських полонених.

Про це повідомили президент України Володимир Зеленський та голова офісу президента Андрій Єрмак. Серед звільнених 108 бійців «Азова», а також прикордонники, поліцейські, моряки, нацгвардійці, трошники, митники, цивільні. Зокрема, Денис Прокопенко Редіс, Сергій Волинський Волина, Святослав Паламар (Калина), Денис Шлега, Олег Хоменко — командири з Азовсталі.

Усі вони вже перебувають у безпеці.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні