П’ятниця, 19 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниПутін оголосив про часткову мобілізацію в Росії: що це означає

Путін оголосив про часткову мобілізацію в Росії: що це означає

Этот материал также доступен на русском языке
Путін ще вчора ввечері мав виступити з відеозверненням, кілька разів за вечір змінювався час виходу і, зрештою, виступ був перенесений на ранок 21 вересня.

Президент РФ Володимир Путін у відеозверненні 21 вересня оголосив часткову мобілізацію у країні.

“Для захисту батьківщини вважаю за необхідне підтримати пропозицію міноборони та генштабу про проведення в Росії часткової мобілізації”, – заявив Путін.

Він зазначив, що указ про часткову мобілізацію вже підписано. Мобілізаційні заходи у країні, яка цинічно вторглася на нашу територію, розпочнуться вже сьогодні.

«Призову на військову службу підлягатимуть лише громадяни, які зараз перебувають у запасі і насамперед ті, хто проходив службу в лавах ЗС, має певні військово-облікові спеціальності та відповідний досвід», – заявив Путін під час виступу.

Також російський диктатор заявив, що призвані на військову службу перед відправкою до частини обов’язково проходитимуть додаткову військову підготовку.

Слід зазначити, що в Держдумі Росії вводять до Кримінального Кодексу країни поняття “мобілізація”, “воєнний стан” і “воєнний час”. Так, за добровільне здавання в полон рашистам загрожуватиме позбавлення волі на строк до 10 років.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні