Четвер, 25 Квітня, 2024
ГоловнаГроші12 тисяч на особу: хто з українців має право отримати ці гроші

12 тисяч на особу: хто з українців має право отримати ці гроші

Этот материал также доступен на русском языке
Усі виплати оформляються через «Дію» або в органах соціального захисту населення за новим місцем проживання.

У Мінсоцполітики розповіли, хто може оформити цю виплату.

Якщо вимушений переселенець ще жодного разу не отримував допомоги на проживання, починаючи з березня чи квітня, але при цьому переїхав до безпечніших регіонів, він має право на виплати від держави – залежно, коли людина виїхала. Про це повідомили у Міністерстві соціальної політики.

На початку повномасштабного вторгнення через велику кількість заявок (на надання статусу ВПО та надання допомоги на проживання – ред.) деякі так і залишилися необробленими. Тепер люди можуть отримати всі ці гроші одночасно, – повідомили у Мінсоцполітики.

Усі виплати оформляються через «Дію» або в органах соціального захисту населення за новим місцем проживання. Якщо вам жодного разу не прийшла виплата, потрібно повторно подати заявку, вказавши, що ви претендуєте коштом уже кілька місяців і жодного разу їх не отримували. У системі все це легко перевірити, тому будьте впевнені, кошти вам виплатять.

Так як на одного дорослого виплачують 2000 гривень, то за шість місяців люди можуть одержати 12 000 гривень. У випадку з дітьми та особами з інвалідністю сума більша, адже їм на місяць має приходити 3000 гривень, – розповіли у міністерстві.

Нагадаємо, Мінреінтеграції оновили перелік громад для виплати державної допомоги ВПО на проживання

Джерело

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні