П’ятниця, 29 Березня, 2024
ГоловнаНовиниЦей день в історії: 27 вересня – Всесвітній день туризму

Цей день в історії: 27 вересня – Всесвітній день туризму

Этот материал также доступен на русском языке
27 вересня – 270-й день року за григоріанським календарем. До кінця року лишається 95 днів. Цього дня у світі відзначаються Всесвітній день туризму, День народження пошукової системи Google, День чеського пива. В Україні – День туризму.

День туризму: коли відзначаємо

В Україні День туризму почали відзначати 1998 року. Наша країна багата на безліч унікальних туристичних локацій, які можуть відвідати громадяни України чи іноземці.

З 1980 року Всесвітня туристична організація (ЮНВТО) відзначає Всесвітній день туризму як міжнародне свято 27 вересня.

Ця дата була обрана, оскільки цього дня 1970 року було прийнято Статут ЮНВТО. Ухвалення цього Статуту вважається важливою віхою у світовому туризмі. Мета цього дня – підвищити обізнаність про роль туризму у міжнародному співтоваристві та продемонструвати, як він впливає на соціальні, культурні, політичні та економічні цінності у всьому світі. На своїй дванадцятій сесії в Стамбулі, Туреччина, у жовтні 1997 року Генеральна асамблея ЮНВТО вирішила щорічно призначати країну, яка приймає, яка буде партнером Організації у святкуванні Всесвітнього дня туризму.

Колір Всесвітнього дня туризму – синій. Час проведення Всесвітнього дня туризму особливо вдалий, оскільки він припадає на кінець високого сезону у північній півкулі та початок сезону у південній півкулі.

Що сталося в Україні та світі 27 вересня?

  • 1802 – російський імператор Олександр I своїм указом частково відновив у Києві дію Магдебурзького права, скасованого його бабусею Катериною II.
  • 1895 — шведський хімік, інженер і підприємець Альфред Нобель підписав заповіт, за яким його спадщина мала скласти основу фонду для виплати щорічних премій людям, які зробили найбільший внесок у розвиток фізики, хімії, медицини, літератури та загального світу (Нобелевська премія) .
  • 1937 – у містечку Альбіон (штат Нью-Йорк) відкрилася перша школа з навчання Санта-Клаусів.
  • 1941 – в окупованому нацистами Києві оприлюднено наказ коменданта: всім євреям з’явитися на збірний пункт у районі Бабиного Яру “для евакуації”.
  • 1977 — запущено в дію першу атомну електростанцію Української РСР — Чорнобильську АЕС.
  • 1998 – заснована компанія Google.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, коли відзначається Міжнародний день безпеки пацієнта.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні