Субота, 20 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниЦей день в історії: 18 вересня – Всесвітній день бамбука

Цей день в історії: 18 вересня – Всесвітній день бамбука

Этот материал также доступен на русском языке
Сьогодні неділя 18 вересня 2022 року. 261-й день року за григоріанським календарем. До закінчення року залишається 104 дні.

Які свята відзначають 18 вересня

Всесвітній день бамбука

Бамбук – це гігантська трава і найшвидше зростаюча рослина на нашій планеті (швидше росте лише гігантська морська капуста в океані). Бамбук складається з 1439 різних видів у 116 пологах.

Бамбук – найважливіший елемент балансу кисню та вуглекислого газу в атмосфері. Гай бамбука виробляє на 35% більше кисню, ніж аналогічний гай дерев. Потрібно завжди пам’ятати японське прислів’я: “Бамбук, який гнеться, сильніший за дуб, що пручається”.

Всесвітній день бамбука відзначають 18 вересня кожного року з метою підвищення розуміння про збереження та розвиток бамбукової промисловості. Всесвітня організація бамбука підкреслює важливість посадки бамбукових рослин.

Окрім Всесвітнього дня бамбука, сьогодні відзначається і Всесвітній день моніторингу якості води та День працівника лісу.

Сьогодні відзначаються і церковні свята:

18 вересня віруючі відзначають свято Оршанської ікони Божої Матері, Собор новомучеників та сповідників Казахстанських, а також Набуття мощей преподобного Олександра.

Також церква згадує сьогодні пророка Захарію, праведну Єлисавету, преподобномученика Афанасія, мучеників Фіфаїла, Ювентина, Максима, Феодора, Авдія, Євфимія, мучениць Фівею та Раїсу, благовірного князя Гліба.

Цей день в історії

1793 – президент США Джордж Вашингтон заклав перший камінь у основу Капітолію.

1810 – проголошено незалежність латиноамериканської країни Чилі від Іспанії.

1851 – вийшов перший номер “Нью-Йорк таймс” ціною 2 центи

1918 – засновано Одеський національний політехнічний університет

1938 року на Ямалі, за чутками, стався так званий «Чорний день». З якоїсь причини вдень було темно.

1922 – у Празі створено спілку українських студентів-емігрантів

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні