Субота, 20 Квітня, 2024
ГоловнаНове в законодавствіВ Україні хочуть запровадити штрафи за цькування на робочому місці

В Україні хочуть запровадити штрафи за цькування на робочому місці

Этот материал также доступен на русском языке
Верховна Рада ухвалила у першому читанні законопроект №5749 про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо протидії порушенню прав у сфері праці, що передбачає введення адміністративної відповідальності за цькування (мобінг) на робочому місці.

Пропонується встановити штраф за моббінг від 100 до 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи до 60 годин, пише Суд.

Законопроєкт пропонує доповнити Кодекс про адміністративні правопорушення новою статтею 173-5 “Моббінг (цікування)” такого змісту: Вчинення моббінгу (цькування), – тягне за собою накладення штрафу від ста до ста п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи на строк від двадцяти до сорок годин.

Якщо правопорушник після накладення адміністративного стягнення продовжує займатися моббінгом, то повторне правопорушення тягне за собою накладення штрафу від двохсот до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи на строк від сорока до шістдесяти годин. Аналогічне стягнення – у разі, якщо цькують жертву група осіб.

Змінами до статті 255 Кодексу пропонується встановити, що протоколи з цькування мають право складати представники Держпраці.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні