Четвер, 25 Квітня, 2024
ГоловнаДачаМісячний посівний календар дачника на тиждень із 12 по 18 вересня

Місячний посівний календар дачника на тиждень із 12 по 18 вересня

Этот материал также доступен на русском языке
Якими роботами в саду та на городі радить зайнятися Місяць дачникам цього тижня?

12-13 вересня. Ці дні підходять для збирання фруктів, овочів та горіхів для тривалого зберігання у льоху. Також можна провести збір насіння. Зайнятися прополюванням бур’янів. Не рекомендуються посіви та посадки більшості рослин, а також поливи, підживлення та пасинкування.

14-15 вересня. Сприятливі дні для посадки будь-яких культур, у тому числі озимих, а також посадки цибулинних квітів; збирання врожаю картоплі, гарбуза, винограду. Вдалими у ці дні будуть посадки саджанців плодових дерев та ягідних кущів. Не рекомендується удобрювати рослини мінеральними добривами.

16-17 вересня. Ідеальний час для збирання плодів на насіння та тривале зберігання. Розпушування та перекопування ґрунту, видалення бур’янів. Посадка суниці та полуниці. Сприятливий день для обприскування рослин від хвороб та комах, лікування кори дерев.

18 вересня. Можна зайнятися посівом та посадкою будь-яких озимих культур на городі, а також зелені та шпинату в теплиці. Доречні будуть підживлення мінеральними та органічними добривами, внесення компосту. Також Місяць радить висадити багаторічні квіти і троянди, малину, виноград. Не рекомендується садити цибулинні квіти та збирати картоплю.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як виростити волоський горіх з насіння.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні